• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Pareizticīgo Baznīcas Svētā svētmocekļa Rīgas arhibīskapa Jāņa medaļa. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2006., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145563

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Pareizticīgo Baznīcas Svētā svētmocekļa Rīgas arhibīskapa Jāņa ordenis

Vēl šajā numurā

12.10.2006., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Pareizticīgo Baznīcas Svētā svētmocekļa Rīgas arhibīskapa Jāņa medaļa

 

Latvijas Pareizticīgo Baznīcas svētā svētmocekļa Rīgas arhibīskapa Jāņa medaļa ar Viņa eminences Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas metropolīta Aleksandra lēmumu dibināta 2006.gada 27.maijā ar rīkojumu №1/38.

 

Medaļas nolikums

1. Latvijas Pareizticīgo Baznīcas svētā svētmocekļa Rīgas arhibīskapa Jāņa medaļa ir Metropolīta apbalvojums. Ar to tiek apbalvotas personas pēc Rīgas un visas Latvijas Metropolīta, Maskavas Patriarhāta Latvijas Pareizticīgo Baznīcas valdošā virsgana, lēmuma un iniciatīvas.

2. Svētā svētmocekļa Rīgas arhibīskapa Jāņa medaļai ir divas pakāpes. Apbalvojot ar pirmās un otrās pakāpes medaļām, tiek pasniegta pati medaļa un apbalvojuma raksts.

3. Ar svētā svētmocekļa Rīgas arhibīskapa Jāņa medaļu tiek apbalvoti svētkalpotāji, baznīcas, valsts un sabiedriskie darbinieki, rakstnieki, mākslinieki, ikonu gleznotāji, mediķi, pedagogi, žurnālisti un citi, par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas Pareizticīgo Baznīcas dzīvē un palīdzību baznīcu un klosteru restaurācijā, žēlsirdības darbos, garīgi tikumiskā kristīgā bērnu un jauniešu audzināšanā.

4. Medaļa tiek nēsāta kreisajā krūšu pusē.

 

Medaļas apraksts

I pakāpe

Medaļai ir diska forma, kuras centrā ir reljefs svētmocekļa Jāņa attēls līdz viduklim, pilnā svētītāja ietērpā un mitrā, kreisajā rokā atvērts Evaņģēlijs, bet labajā, svētījošajā rokā – astoņgalu pareizticīgais krusts. Apmalojuma kreisajā pusē uzraksts latviešu valodā: “SVĒTAIS TICĪBAS MOCEKLIS JĀNIS RĪGAS ARHIBĪSKAPS”, labajā pusē uzraksts krievu valodā: “СВЯЩЕННОМУЧЕНИК ИОАНН АРХИЕПИСКОП РИЖСКИЙ”.

Ja apbalvojums tiek pasniegts īpaši svinīgos vai jubilejas gadījumos, medaļas aizmugurē tiek iespiests piemiņas logotips vai numerācija.

Medaļa ar cilpas un gredzena palīdzību savienota ar muarē lentu violetā krāsā, kurai visā tās garumā vertikāli pa vidu izvietotas balti – sarkanas – baltas šauras joslas, kuras attēlo svētītāja mantijas svētības avotus. Lejā, pie stiprinājuma gredzena, lente ir konusveida, tālāk turpinoties vertikāla taisnstūra veidā.

Sudrabs 925o, zeltījums 999o, spiedogs, muarē lente.

Medaļas diametrs: 38 mm. Lentes izmērs:32x50 mm.

Stiprinājums: ar divu adatiņu palīdzību.

II pakāpe

Svētā svētmocekļa Rīgas arhibīskapa Jāņa II pakāpes medaļa ir analoģiska I pakāpes medaļai, atšķirība – nav zeltījuma.

Sudrabs 925o, spiedogs, muarē lenta.

Medaļas diametrs: 38 mm. Lentas izmērs: 32x50 mm.

Stiprinājums: ar divu adatiņu palīdzību.

 

02.JPG (14290 bytes)
Vakar, 11.oktobrī, Kristus Piedzimšanas katedrālē Rīgā Latvijas Pareizticīgo Baznīcas Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs, iepazīstinot ar Latvijas Pareizticīgo Baznīcas Svētā svētmocekļa Rīgas arhibīskapa Jāņa ordeni un medaļu
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!