• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties aizlūgumā Kristus piedzimšanas katedrālē Rīgā 2006.gada 12.oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2006., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145654

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Runa Vēsturnieku komisijas konferencē "Latvija un Austrumeiropa. 20. gadsimta 60.-80. gadi" Latvijas Kara muzejā 10.oktobrī:

Vēl šajā numurā

13.10.2006., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties aizlūgumā Kristus piedzimšanas katedrālē Rīgā 2006.gada 12.oktobrī

 

Uzruna Svētā svētmocekļa Rīgas un Latvijas arhibīskapa Jāņa piemiņas dienā 12.oktobrī:

 

A25.JPG (15691 bytes)

Vakar, 12.oktobrī, Svētā svētmocekļa Rīgas un Latvijas arhibīskapa Jāņa (Pommera) piemiņas dienā, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga apmeklēja Kristus piedzimšanas katedrāli, kur piedalījās aizlūgumā un tikās ar Latvijas Pareizticīgo baznīcas valdošo virsganu – Viņa eminenci Visaugstisvētīto Rīgas un visas Latvijas metropolītu Aleksandru (attēlā centrā), kā arī ar (attēlā no kreisās) Daugavpils bīskapu Aleksandru, Penzas un Kuzņeckas arhibīskapu Filaretu, Tallinas un visas Igaunijas metropolītu Korniliju, Baku un Piekaspijas bīskapu Aleksandru
Foto: Boriss Koļesņikovs,”LV”

Jūsu eminence visas Latvijas metropolīt Aleksandr, Jūsu eminence Tallinas un visas Igaunijas metropolīt Kornēlij, Augsti svētītais Daugavpils bīskap Aleksandr, Augsti godātie garīdznieki, viesi, dārgā pareizticīgo draudze!
Vēlos šodien sveikt Latvijas Pareizticīgo baznīcu ar nozīmes bagātu dienu, kurā jūs atzīmējat vispirms jau Sv.Rīgas bīskapa Jāņa nāves dienu un pieminat viņu, un aizlūdzat par viņu savās lūgšanās. Es vēlētos arī apsveikt Latvijas Pareizticīgo baznīcu ar Sv. Rīgas bīskapa Jāņa ordeņa dibināšanu, kas ir nozīmīgs notikums baznīcas dzīvē, un sevišķi personīgi vēlos sveikt jauno Daugavpils bīskapu, no sirds viņam novēlot svētīgu mūžu, kalpojot Dievam un pareizticīgo draudzēm, un Latvijas Pareizticīgo baznīcai.
Es apsveicu Latvijas Pareizticīgo baznīcu ar šo augsto godu, ko tā ir ieguvusi, jo Latvijā kalpo gan metropolīts, gan savs bīskaps – tas ir kristīgo draudzēm liels ieguvums, mēs par to visi varam būt gandarīti un lepni. Es novēlu visām draudzēm dzīvot kristīgā mīlestībā un saticībā. Es pateicos metropolītam, visiem garīdzniekiem un draudžu locekļiem par to, ka viņi aizlūdz par Valsts prezidenti, par valsts pārvaldi. Mēs, cilvēki, darām to, kas ir mūsu spēkos, lai valstī valdītu miers, saticība un kārtība, mēs darām visu, kas ir mūsu spēkos, lai ar katru gadu dzīve mūsu cilvēkiem kļūtu vieglāka, arī tiem, kam šobrīd klājas grūti. Bet viss, kā metropolīts teica, ir Dieva rokās, un tamdēļ mums ir arī vajadzīga Dieva palīdzība.
Es esmu pārliecināta, ka lūgšanām ir spēks, tamdēļ sirsnīgs paldies no manis kā prezidentes par jūsu lūgšanām – es augstu tās vērtēju. Es novēlu jaunajam bīskapam spēku, veselību, uzticību Latvijai, uzticību Latvijas Pareizticīgo baznīcai, uzticību savai kalpošanai, lai tā būtu svētīga. Novēlu, lai viņš to varētu darīt ilgus, ilgus gadus!

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!