• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot Latvijas Mākslas akadēmiju 85.gadskārtā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2006., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145655

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.10.2006., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot Latvijas Mākslas akadēmiju 85.gadskārtā

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 12.oktobrī nosūtījusi vēstuli Latvijas Mākslas akadēmijas rektoram Jānim Andrim Osim, sveicot rektoru, mācībspēku saimi, studentus un absolventus Latvijas Mākslas akadēmijas 85.gadskārtā. Apsveikumā prezidente raksta:

“Esmu gandarīta un lepna, ka Latvijai ir sava Mākslas akadēmija, kas ir tikai nedaudz jaunāka par pašu valsti. Manuprāt, tas liecina par pagājušā gadsimta sākuma un šodienas Latvijas ļaudīm, jo bija jāpiedzimst iecerei, bija vajadzīga stingra apņēmība, lai nodibinātu šo augstāko mākslas izglītības iestādi. Cauri gadiem bija arī jāpārmanto gars un griba, lai akadēmiju uzturētu dzīvu un plaukstošu līdz šai dienai. Patiesi, Vilhelms Purvītis Latvijas vēsturē ierakstīts ne vien kā viena no mūsu glezniecības virsotnēm, bet arī kā Latvijas augstākās mākslas izglītības iestādes izveidotājs un Latvijas Mākslas akadēmijas pirmais rektors. Tas dod akadēmijai kvalitātes apliecinājumu un svētību. Akadēmijas devuma apliecinājums ir arī mūsu mākslas lielo personību krietnais pulks.
Manuprāt, īstam māksliniekam talants ir ielikts šūpulī un vēl agrāk – zvaigznēs ierakstīts, tomēr bez izkopšanas un darba talants nevar uzplaukt. Tamdēļ ir ļoti nozīmīgi, ka ir šāda nacionāla mācību iestāde, kas pulcē profesionālus mācībspēkus, lai atbalstītu un sniegtu vispusīgu izglītību specialitātē jaunajiem māksliniekiem un mākslas speciālistiem.
Sirsnīgs paldies visiem pasniedzējiem un veiksmes vēlējumi studentiem! Saules mūžu Latvijas Mākslas akadēmijai un Latvijas mākslai!”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!