• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pozīciju Gruzijas un Krievijas attiecību risinājumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2006., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145800

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Krievijas noslēgto vienošanos par ekonomisko sadarbību un vienošanos par starpvaldību komisijas veidošanu

Vēl šajā numurā

17.10.2006., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pozīciju Gruzijas un Krievijas attiecību risinājumā

 

Latvija uzskata, ka Gruzijas un Krievijas attiecību problēmjautājumi jārisina miermīlīgiem līdzekļiem un savstarpējā dialogā. Latvija ir atzinīgi novērtējusi Gruzijas aizturēto Krievijas militārpersonu nodošanu EDSO un uzskata, ka Krievijas īstenotie ierobežojošie pasākumi pret Gruziju nav samērīgi un tie ir jāatceļ.

Pēdējā laikā Latvijas un Gruzijas augstākās amatpersonas vairākkārt apmainījušās viedokļiem. Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Prāgā tikās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Nino Burdžanadzi, ir notikušas telefonsarunas starp Latvijas Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti un Gruzijas premjerministru Zurabu Nogaideli, kā arī starp abu valstu ārlietu ministriem.

Latvija ir apliecinājusi Gruzijai, ka Gruzijas un Krievijas attiecības atrodas pastāvīgā Eiropas Savienības uzmanības centrā, un uzsver, ka divpusējo attiecību līmenī Latvija turpinās sniegt atbalstu Gruzijai, arī attīstības sadarbības politikas ietvaros.

Latvija arī turpmāk rūpīgi sekos līdzi attiecību attīstībai starp Gruziju un Krieviju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!