• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām Kopienas statistiskās klasifikācijas sistēmā NACE. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2006., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pamattiesību aģentūras balsojuma atlikšanu

Vēl šajā numurā

17.10.2006., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaiņām Kopienas statistiskās klasifikācijas sistēmā NACE

 

Eiropas Parlaments pieņēmis Guntara Krasta (Nāciju Eiropas grupa) sagatavoto ziņojumu par izmaiņām Kopienas statistiskās klasifikācijas sistēmā NACE. Par pieņemtajiem grozījumiem Parlaments ir panācis neformālu vienošanos ar Padomi, kas likumprojektu ļauj pieņemt galīgi pirmajā lasījumā.

Eiropas Kopienu ražošanas nozaru klasifikācija un komercdarbības klasifikācija tika izveidota jau pagājušā gadsimta 60.gados. Tagad tā jāpārveido atbilstoši tehnoloģiju attīstībai un starptautiskajām normām. Parlaments ceturtdien, 12.oktobrī, balsoja par sistēmā ierosinātajām izmaiņām.“Strauji mainīgā ekonomiskā pasaule pieprasa aizvien daudzveidīgāku un precīzāku informāciju par uzņēmumu darbību. Regulas mērķis ir nodrošināt visus interesentus Eiropas Savienības iekšējā tirgū ar uzticamu un salīdzināmu statistiku ne tikai starp ES dalībvalstīm un kopumā ES, bet arī globāli, jo regula saskaņota ar ANO pieņemtu klasifikāciju,” skaidro ziņojuma autors Guntars Krasts. Deputāts norāda, ka daudz uzmanības veltījis regulas ieviešanas kārtībai, lai tā neradītu apgrūtinājumus uzņēmējiem. Ieviešanas izmaksas dalīs Eiropas Savienības institūcijas un dalībvalstu valdības – uzņēmējiem tā neradīs papildu izdevumus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!