• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par savu tirgu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.1999., Nr. 416/419 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14607

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par speciālo datu izplatīšanas standartu

Vēl šajā numurā

15.12.1999., Nr. 416/419

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par savu tirgu

Pēc ļoti rūpīgas izvērtēšanas ir pieņemts lēmums par cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzības pasākumiem. Varbūt tas visus pilnīgi neapmierina, bet tā bija vienīgā iespēja, kā novērst draudošo cūkkopības kā nozares iznīkšanu. Tagad ir ar pietiekami pārliecinošiem argumentiem jāizskaidro un jāpamato pieņemtie lēmumi, prasmīgi jāaizstāv savas pozīcijas," uzskata ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs.

Tiekoties ar "Rakveres gaļas kombināta" un "Rīgas miesnieka" pārstāvjiem, ministrs vērsa uzmanību uz vairākiem būtiskiem faktoriem: nepilna gada laikā lētās importa izejvielas dēļ par aptuveni 18% bija kritušās cūkgaļas cenas, radot ievērojamus zaudējumus vietējiem ražotājiem, kuri pieaugošā importa apstākļos nespēja strauji samazināt ražošanas apjomu. Kā liecina Cūku audzētāju asociācijas dati, izpētes periodā ražošanas jaudas valstī kopumā tika izmantotas tikai 50% apmērā. 1999. gada pirmajos mēnešos praktiski apstājušās investīcijas. Tika traucēta nozares restrukturizācijas programma.

"Saeimas pieņemtais lēmums par cūkgaļas tirgus aizsardzību ir veiksmīgs kopromiss starp cūkgaļas ražotājiem un pārstrādātājiem. Finansu, Ekonomikas, Zemkopības un Labklājības ministrijai ir jāizstrādā normatīvi akti, lai cūkgaļas tirgus apritē būtu tikai skaidras izcelsmes produkti. Jādara viss iespējamais nelegālās tirdzniecības apkarošanai," pauda ministrs.

Romāns Meļņiks, ekonomikas ministra konsultants

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!