• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts valodas likuma sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.1999., Nr. 416/419 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14608

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Attieksme pret mums ļoti atkarīga no pašiem

Vēl šajā numurā

15.12.1999., Nr. 416/419

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts valodas likuma sakarā:

Amerikas Savienoto Valstu Valsts departamenta pārstāvis Džeimss B.Folijs

Savienotās Valstis apsveic Latvijas parlamenta 9. decembrī pieņemto jauno Valsts valodas likumu. Kā atzīmēja EDSO augstais komisārs nacionālo minoritāšu jautājumos Makss van der Stūls, likums pēc būtības atbilst starptautiskajām normām un ir guvis EDSO atbalstu. Savienotās Valstis tic, ka šis likums veicinās un aizsargās latviešu valodu, tajā pašā laikā respektējot Latvijas privātā biznesa konfidencialitāti un visu Latvijas iedzīvotāju privāto dzīvi.

Mēs aicinām Latvijas valdību pieņemt tādus pavadošos noteikumus, kas saskanētu ar parlamenta likumdošanu un Latvijas starptautiskajiem pienākumiem un saistībām.

Visu Latvijas iedzīvotāju integrācija Latvijas sabiedrībā ir pamats mūsu kopējās ASV un Baltijas partnerattiecību hartas mērķim pilnībā iekļaut Latviju Eiropas un transatlantiskajās institūcijās. Latviski nerunājošās iedzīvotāju daļas sociālās integrācijas sekmēšanas svarīgums tika uzsvērts arī ASV un Baltijas partnerattiecību komisijas tikšanās reizē šā gada jūlijā. ASV arī turpmāk sadarbosies ar Latviju, lai palīdzētu sasniegt tās galveno mērķi, un apsveic parlamenta sperto svarīgo soli.

"Latvijas Vēstneša"

neoficiāls tulkojums

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!