• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aktuālajiem cilvēktiesību jautājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2006., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146112

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas gatavību atbalstīt demokrātijas un brīvības principus

Vēl šajā numurā

20.10.2006., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aktuālajiem cilvēktiesību jautājumiem

 

Trešdien, 18.oktobrī, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājas biedrs Augusts Brigmanis un deputāti tikās ar Valsts cilvēktiesību biroja pārstāvjiem, lai pārrunātu aktuālos cilvēktiesību jautājumus šajā gadā.

Valsts cilvēktiesību biroja direktora pienākumu izpildītāja Diāna Šmite norādīja, ka gadu gaitā iesniegto iedzīvotāju sūdzību skaits nemainās, visvairāk sūdzību tiek saņemts par personas tiesībām uz sociālo palīdzību, personas tiesībām uz humānu apiešanos un personas tiesībām uz savlaicīgu un atklātu tiesu.

Valsts cilvēktiesību biroja Informācijas un sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Aigars Smiltnieks informēja deputātus par Baltijas Sociālo zinātņu institūta šī gada septembrī veikto pētījumu “Par cilvēktiesībām Latvijā”, kurā iedzīvotāji par svarīgākajām problēmām uzskata tiesības uz izglītību un tiesības uz sociālo garantiju nodrošinājumu, kā arī tiesības uz darbu un taisnīgiem darba apstākļiem.

D.Šmite akcentēja informācijas pieejamības problēmu, kura ir aktuāla Valsts cilvēktiesību birojam un kuru var palīdzēt risināt Saeimas deputāti. Izskatot iedzīvotāju sūdzības, Valsts cilvēktiesību birojs nevar iegūt informāciju no tiesībsargājošajām institūcijām, tāpēc būtu nepieciešamas izmaiņas likumdošanā. D.Šmite informēja deputātus par Tiesībsarga biroja likumu, kas ir pieņemts 2006.gada 25.aprīlī un kam ir jāstājas spēkā ar 2007.gada 1.janvāri. Sarunas dalībnieki arī pieskārās galvenajām Tiesībsarga funkcijām. D.Šmite rosināja deputātus nopietni pārdomāt, kurus kandidātus virzīt tiesībsarga amatam, norādot, ka šim kandidātam nav obligāti jābūt ar juridisko izglītību, svarīgāks nosacījums būtu pozitīva attieksme pret cilvēkiem un patiesa vēlme aizstāvēt viņu tiesības. Valsts cilvēktiesību biroja pārstāvji aicināja komisijas deputātus apmeklēt starptautisku konferenci šā gada 4.decembrī, tajā pārrunās Tiesībsarga funkcijas un darbība. Konferences dalībnieki tiks iepazīstināti arī ar citu valstu pieredzi.

Sēdes laikā tika apspriesti arī citi deputātus interesējošie jautājumi, kas skar homofobiju, diskriminācijas jautājumus un sociālās problēmas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!