• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finanšu ministra tikšanos ar Pasaules bankas Ziemeļvalstu un Baltijas valstu grupas izpilddirektoru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2006., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146119

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas gatavošanos NATO samitam Rīgā 28.-29.novembrī

Vēl šajā numurā

20.10.2006., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finanšu ministra tikšanos ar Pasaules bankas Ziemeļvalstu un Baltijas valstu grupas izpilddirektoru

 

Iepazīšanās vizītē Latvijā 18.oktobrī ieradās Pasaules bankas (PB) Ziemeļvalstu un Baltijas valstu grupas (Nordic-Baltic Constituency) izpilddirektors Sveins Oss, ar viņu tikās finanšu ministrs Oskars Spurdziņš un Finanšu ministrijas (FM) Starptautiskās finanšu politikas departamenta direktors Jurijs Adamovičs.

Sarunas gaitā puses pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar Latvijas kā PB dalībvalsts statusu, kā arī par amatu rotāciju PB Ziemeļvalstu un Baltijas valstu grupas birojā.

Šā gada PB un Starptautiskā valūtas fonda (SVF) gadskārtējās sanāksmes laikā Singapūrā Igaunija un Lietuva ir formāli veikušas dalības statusa maiņu un pārstājušas kvalificēties kā Starptautiskās rekonstrukcijas un attīstības bankas aizņēmējvalstis. Pirms diviem gadiem dalības statusu bankā ir mainījusi Slovēnija, bet 2005.gadā to ir izdarījusi Čehija. Jāatzīmē, ka, neskatoties uz to, ka statusa maiņa ir katras valsts individuāls lēmums, PB pārstāvji ir zināmā mērā pārsteigti par Igaunijas un Lietuvas pēkšņo lēmumu, jo abas valstis vēl joprojām var pretendēt uz bankas tehniskās palīdzības līdzekļiem. Statusa maiņas procedūra tiek uzsākta pēc dalībvalsts pieprasījuma. Arī Latvija pilnībā atbilst statusa maiņai nepieciešamajiem kritērijiem, taču Latvija turpina saņemt PB tehnisko palīdzību, kas izpaužas kā PB ekspertu konsultācijas. Kā vienu no būtiskākajiem pēdējā laika PB tehniskās palīdzības projektiem varētu uzsvērt atbalstu FM vidējā termiņa budžeta plānošanas sistēmas izstrādē. u ministriju ieceres par PB tehniskās palīdzības saņemšanu netiek īstenotas, FM ir uzsākusi konsultācijas ar iesaistītajām valsts pārvaldes institūcijām. Saskaņā ar Latvijas dalību starptautiskajās finanšu organizācijas regulējošiem normatīvajiem aktiem lēmums par valsts statusa maiņu PB būs jāpieņem valdībai. Tādēļ formāli statusa maiņa varētu notikt 2007.gadā.

Tāpat sarunas gaitā finanšu ministrs un PB Ziemeļvalstu un Baltijas valstu grupas izpilddirektors apsprieda amatu rotācijas jautājumu un Baltijas valstu iespējas ieņemt vadošos amatus šo valstu grupas birojā.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!