• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 13. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.1999., Nr. 416/419 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14615

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Arī Latvija ir valsts, kas nevar pastāvēt bez nodokļiem

Vēl šajā numurā

15.12.1999., Nr. 416/419

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas13. decembra sēdē

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1996.gada 2.jūlija noteikumos Nr.246 "Noteikumi par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas". Paredzams, ka grozījumi atvieglos robežas šķērsošanas kārtību transportlīdzekļu vadītājiem ar B kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecībām, kā arī precizēs valsts robežas šķērsošanas vietas.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Valsts drošības iestāžu likumā. Grozījumi paredz pilnvarot Ministru kabinetu noteikt personu loku, kuru fizisko drošību darbvietā un dzīvesvietā apsardzi veiks Drošības policija. Grozījumu projektā paredzētas īpašas sociālās garantijas Drošības policijas darbiniekiem, kuri savus dienesta pienākumus veic paaugstināta riska apstākļos un kuru darbs ir saistīts ar tiešu dzīvības apdraudējumu.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1997.gada 12.augusta noteikumos Nr.298 "Noteikumi par bīstamo atkritumu klasifikāciju un bīstamības kritērijiem". Grozījumi nodrošinās vairākās Eiropas Savienības direktīvās noteikto prasību ieviešanu Latvijas likumdošanā.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Obligāto izglītības vecumu sasniegušo bērnu uzskaites kārtība". Uzskaite tiks veikta un precizēta katru gadu atbilstoši vienotam paraugam, un tā attieksies uz bērniem vecumā no sešiem līdz astoņpadsmit gadiem, kuri nav ieguvuši obligāto pamatizglītību.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieka apliecības un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušās personas apliecības paraugu".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par valsts sociālo pabalstu Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekam un mirušā Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieka ģimenei". Pabalsta apmērs būs 12,5 lati mēnesī.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1995.gada 20.jūnija noteikumos Nr.156 "Privatizācijas sertifikātu piešķiršanas un privatizācijas sertifikātu kontu atvēršanas noteikumi". Grozījumi nepieciešami, lai nodrošinātu savlaicīgu privatizācijas sertifikātu piešķiršanu politiski represētajām personām līdz privatizācijas sertifikātu izmantošanas termiņa beigām.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par maksātnespējīgā likvidējamā valsts uzņēmuma "Valsts Rēzeknes skaitļošanas centrs" bijušo darbinieku prasījumu apmierināšanu". Prasījumu apmierināšanai paredzēts izlietot 1925,93 latus.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā "Par nodokļiem un nodevām". Grozījumu projekts paredz ieviest valsts nodevu par Valsts valodas likumā paredzēto valsts valodas prasmes pārbaudes kārtošanu, nodevu par iesniegumu par atteikšanos no Latvijas pilsonības un nodevu par iesniegumu par Latvijas pilsonības atjaunošanas izskatīšanu.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!