• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Neformālajā Eiropadomes sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2006., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146251

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ciešāku sadarbību starp ES un NATO drošības jomā

Vēl šajā numurā

24.10.2006., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Neformālajā Eiropadomes sanāksmē

 

A1.JPG (19977 bytes)

Piektdien, 20.oktobrī, Somijas pilsētā Lahti notika neformālā Eiropadomes sanāksme, kurā piedalījās arī Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis
Foto: EPA/A.F.I.

Piektdien, 20.oktobrī, neformālajā Eiropadomes sanāksmē Somijas pilsētā Lahti Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāju galvenā uzmanība bija veltīta kopīgai ES enerģētikas politikai.

Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis sanāksmē uzsvēra nepieciešamību ES ietvaros izstrādāt stratēģisko starpsavienojumu plānu, kas ir īpaši svarīgs Latvijai un citām Baltijas valstīm, lai novērstu to enerģētisko tīklu izolāciju no kopējiem ES tīkliem. A.Kalvītis arī aicināja ES līmenī strādāt pie stratēģisko gāzes rezervju koncepcijas veidošanas, tādējādi palielinot energopiegāžu drošību un stabilitāti visā ES teritorijā. Ministru prezidents uzsvēra, ka īpašs elements, veidojot diversificētu ES enerģētikas politiku, ir sadarbība ar ES jaunajiem kaimiņiem. Vienlaikus tika norādīts, ka ES sadarbībai ar energoresursu piegādātājvalstīm, tai skaitā ar Krieviju, ir jābūt balstītai uz līdzvērtīgas partnerības principiem.

Aigars Kalvītis uzsvēra, ka efektīva inovāciju politika ir priekšnosacījums stabilai un ilglaicīgai eknomikas attīstībai gan dalībvalstīs, gan ES kopumā, kas sevišķi svarīgi ir globālās konkurences apstākļos. A.Kalvītis atzīmēja, ka ES ir jāveido tāda inovāciju politika, kas sekmētu mazo un vidējo uzņēmumu spēju tajā sekmīgi iekļauties. Tikpat svarīgi ir radīt tādus nosacījumus, lai tiktu veicināta sadarbība starp universitātēm, zinātniekiem un biznesa pārstāvjiem.

Attiecībā uz Eiropas Komisijas prezidenta Ž.M.Barrozu iniciatīvu veidot Eiropas Tehnologiju institūtu, A.Kalvītis norādīja, ka tam būtu jāveicina part-nerība starp zinātnes ekselences centriem ES ietvaros, tomēr pašreiz ir būtiski vienoties par šāda institūta finansēšanas principiem un avotiem, dodot iespēju iesaistīt tajā privāto kapitālu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!