• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par būvniecības attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.1999., Nr. 420/423 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14635

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tālāko veselības aprūpi

Vēl šajā numurā

16.12.1999., Nr. 420/423

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par būvniecības attīstību

1999. gadā būvniecības produkcijas apjomi turpināja pieaugt. Šā gada deviņos mēnešos būvniecības ražošanas apjomi bija 2194,4 miljonu latu apjomā jeb par 10% vairāk nekā 1998. gada deviņos mēnešos. Šā gada trešajā ceturksnī tika veikti būvdarbi par 129,7 miljoniem latu, kas ir par 10% vairāk nekā aizvadītā gada trešajā ceturksnī.

Šā gada deviņos mēnešos ārpus Latvijas veikto būvdarbu apjoms bija 1,1 miljons latu. Visvairāk būvdarbu izpildīts NVS valstīs — 0,6 miljoni latu un ES valstīs — 0,2 miljoni latu. Savukārt veikto būvdarbu apjomi Lietuvā un Igaunijā ir niecīgi. Tai pašā laikā citu valstu būvfirmas Latvijā veikušas darbus 2,2 miljonu latu vērtībā. Ļoti aktīvas bijušas kompānijas no ES valstīm un Igaunijas, kuras veikušas būvniecības darbus attiecīgi par 1,8 un 0,3 miljoniem latu.

Privatizācijas process būvniecībā kopumā ir pabeigts, un šajā nozarē dominē privātais sektors. 1999. gada janvārī — septembrī tikai 2% no visiem līgumdarbiem būvniecībā veica valsts un pašvaldību uzņēmumi, kā arī organizācijas un uzņēmumi ar valsts kapitāla daļu.

Salīdzinājumā ar deviņdesmito gadu sākumu ir mainījusies būvniecības struktūra. Kopējā darbu apjomā vairākkārt palielinājies remonta un rekonstrukcijas darbu īpatsvars, kas šā gada deviņos mēnešos bija divas trešdaļas no visiem izpildītajiem darbiem. Savukārt dzīvojamo ēku būvniecības apjomi ir nelieli. 1999. gada I pusgadā ekspluatācijā nodotas tikai ģimenes mājas ar kopējo platību 86 tūkstoši kvadrātmetru.

Šogad strauji pieaudzis administratīvo ēku, ceļu un tiltu, kā arī mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības ēku būvniecības un remontu apjoms.

Centrālās statistikas pārvaldes Investīciju un nekustamā īpašuma statistikas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!