• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēlēšanu rezultātu Balvu rajona Kubuļu pagastā līdzskaitīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.10.2006., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146378

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES pasta pakalpojumu tirgu atvēršanu konkurencei līdz 2009.gadam

Vēl šajā numurā

25.10.2006., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēlēšanu rezultātu Balvu rajona Kubuļu pagastā līdzskaitīšanu

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) otrdien, 24.oktobrī, nolēma 9.Saeimas vēlēšanu rezultātiem līdzskaitīt Balvu rajona Kubuļu pagasta vēlēšanu rezultātus. Šāds lēmums pieņemts, izvērtējot Drošības policijas sniegto informāciju. Drošības policija pašlaik turpina izmeklēt vēlēšanu pārkāpumus Balvu rajona Kubuļu pagastā.

Kā zināms, pēc 9.Saeimas vēlēšanām CVK saņēma informāciju, ka Balvu rajona Kubuļu pagasta 328.vēlēšanu iecirknī varētu būt viltoti vēlēšanu dokumenti un balsotāju sarakstos varētu būt ierakstīti vēlētāji, kuri patiesībā vēlēšanu iecirknī nav balsojuši. Par notikušo ierosināts kriminālprocess.

Saskaņā ar Drošības policijas CVK sniegto informāciju līdz šim ir iegūtas 12 vēlētāju liecības. Šie vēlētāji ierakstīti 328.vēlēšanu iecirkņa balsotāju sarakstos, bet vēlēšanās nav piedalījušies. CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars sēdē atzina, ka pašlaik konstatēto 12 pierakstījumu skaits neietekmē deputātu vietu sadalījumu Latgales vēlēšanu apgabalā.

Tajā pašā laikā, kā norādīja CVK priekšsēdētājs, Saeimas vēlēšanu likums dod tiesības CVK izvērtēt vēlēšanu tiesību pārkāpumu ietekmi uz mandātu sadalījumu arī pēc galīgo vēlēšanu rezultātu apstiprināšanas. Proti, CVK var pieņemt lēmumu pārdalīt vai nepārdalīt mandātus starp attiecīgajās vēlēšanās reģistrētajiem kandidātiem pēc tam, kad ir saņemts notiesājošs spriedums krimināllietā par vēlēšanu tiesību pārkāpumiem.

Galīgos 9.Saeimas vēlēšanu rezultātus CVK apstiprinās šodien, 25.oktobrī.

Kristīne Bērziņa, CVK Informācijas nodaļas vadītāja

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!