• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 14. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.1999., Nr. 420/423 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14638

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.466

Par atvaļinājuma piešķiršanu E.Kušneram

Vēl šajā numurā

16.12.1999., Nr. 420/423

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 14. decembra sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums — "LV" Nr.416/419 15.12.1999.

Pieņemti zināšanai Latvijas Universitātes un Latvijas Medicīnas akadēmijas reorganizācijas komisijas izstrādātie Latvijas Medicīnas akadēmijas pievienošanas Latvijas Universitātei un abu augstskolu reorganizācijas programmas pamatprincipi. Pieņemti zināšanai abu augstskolu Senātu atzinumi, kā arī Latvijas Universitātes Senāta konstruktīvā attieksme pret Latvijas Universitātes un Latvijas Medicīnas akadēmijas reorganizāciju. Tieslietu ministram Valdim Birkavam līdz 16.decembrim uzdots iesniegt Izglītības un zinātnes ministrijā priekšlikumus par rīkojuma projekta teksta juridisko precizēšanu. Izglītības un zinātnes ministrijai uzdots precizēt rīkojuma projektu, ņemot vērā tieslietu ministra iesniegtos priekšlikumus, kā arī īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberta Zīles izteikto priekšlikumu par konkrēta funkcionālo vienību skaita nenorādīšanu rīkojuma projekta 4.punktā, saskaņot rīkojuma projekta tekstu ar minētajiem ministriem un iesniegt to izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 21.decembrī.

Pieņemta zināšanai finansu ministra Edmunda Krastiņa sniegtā informācija par valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" iesniegto informāciju Finansu ministrijai. Valsts akciju sabiedrībai "Latvijas dzelzceļš" pēc 1999.gada pirmo deviņu mēnešu bilances, peļņas un zaudējumu aprēķina un naudas plūsmas pārskata sagatavošanas uzdots iesniegt tos Finansu ministrijā, Finansu ministrijai saņemtos materiālus uzdots izvērtēt un sagatavot ziņojumu Ministru kabinetam. Valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" valsts pilnvarniekiem uzdots nodrošināt valsts akciju sabiedrības biznesa plāna pārstrādāšanu, ņemot vērā reālo kopējo situāciju, kā arī pamatojot atsevišķi katra projekta rentabilitāti, kura īstenošanai izsniegts valdības galvojums, un līdz 2000.gada 1.februārim iesniegt Finansu ministrijā izvērtēšanai.

Jautājums par konkursa par personu apliecinošu dokumentu un ceļošanas dokumentu izgatavošanu rezultātiem

tiks izskatīts valdības sēdē 21.decembrī.

Valdība nolēma neakceptēt koncepcijas projektu par personu apliecinošu un ceļošanas dokumentu. Jautājumu par pasu tipa dokumentiem (pases) un par karšu tipa dokumentiem (identifikācijas kartes) nolemts sadalīt un sagatavot divu atsevišķu koncepciju projektus. Iekšlietu ministram Marekam Segliņam uzdots: pārstrādāt koncepcijas projektu par pasu tipa dokumentiem, iekļaujot tajā tikai būtiskākos jautājumus (dienesta pasu nepieciešamība; nepilsoņu pasu, bezvalstnieku personu apliecību atšķirību apjoms un pamatojums u.c.), un līdz 2000.gada 3.janvārim iesniegt to izskatīšanai Ministru kabineta sēdē; organizēt koncepcijas projekta par karšu tipa dokumentiem (identifikācijas kartēm) izstrādāšanu un noteiktā kārtībā līdz 2000.gada martam iesniegt to Ministru kabinetā; izvērtēt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbu Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu ticamības nodrošināšanā un iesniegt informāciju izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai koncepciju par iedzīvotājiem sniedzamo pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu valsts un pašvaldību institūcijās (par informācijas un pakalpojumu centru ieviešanu). Valdība nolēma ieteikt ieviest koncepcijas nostādnes ministrijās, to padotībā esošajās institūcijās, pašvaldību institūcijās un tiesu darba organizēšanā, lai nodrošinātu: kvalitatīvu un pieejamu informāciju (tai skaitā elektroniski, izveidojot interneta mājas lapas) par attiecīgās institūcijas kompetenci un sniedzamajiem pakalpojumiem; pakalpojumu sniegšanas termiņu samazināšanu; institūciju darba laiku pārkārtošanu tā, lai iedzīvotāji pakalpojumus varētu saņemt arī darbdienu vakaros un brīvdienās; pakalpojumu sniegšanai nepieciešamās informācijas apmaiņu, institūcijām to uzņemoties iedzīvotāju vietā; informācijas iekļaušanu institūciju gada publiskajos pārskatos par pakalpojumu kvalitātes uzlabošanā paveikto. Satiksmes ministrijai, realizējot pasākumu plānu integrētās valsts nozīmes informācijas sistēmas (megasistēmas) attīstībai, uzdots saskaņā ar nacionālajā programmā "Informātika" iekļauto pašvaldību vienotās informatīvās sistēmas projektu paredzēt valsts un pašvaldību informācijas izplatīšanas principus un noteikumus, centrālā informācijas pieejas punkta izveidi un vispārpieejamu terminālu tīkla izveidi. Īpašu uzdevumu ministram valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās Jānim Bunkšam līdz 2000.gada 1.martam uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā likumprojektu "Grozījumi likumā "Iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanas kārtība valsts un pašvaldību institūcijās"". Finansu ministrijai līdz 2000.gada 1.aprīlim uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā normatīvā akta projektu, kas noteiktu maksas noteikšanas kārtību un apmērus par valsts un pašvaldību institūciju sniedzamajiem pakalpojumiem. Valsts administrācijas skolai valsts un pašvaldību darbinieku izglītošanas programmās nolemts paredzēt mācības iedzīvotājiem sniedzamo pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai (informācijas un pakalpojumu centru ieviešanai). Ministrijām savas kompetences ietvaros uzdots izvērtēt normatīvo aktu atbilstību koncepcijas nostādnēm un līdz 2000.gada 1.oktobrim sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā attiecīgus normatīvo aktu projektus.

Akceptēts konceptuālais ziņojums par valsts īpašuma pārvaldi un apsaimniekošanu. Ekonomikas ministrijai uzdots precizēto konceptuālo ziņojumu iesniegt Valsts kancelejā. Ekonomikas ministrijai līdz 2000.gada 10.janvārim uzdots iesniegt Valsts kancelejā Ministru prezidenta rīkojuma projektu par vadības grupu valsts īpašuma pārvaldes un apsaimniekošanas koncepcijas īstenošanai, lai koordinētu attiecīgo tiesību aktu projektu izstrādi. Ministrijām divu nedēļu laikā uzdots iesniegt Ekonomikas ministrijā priekšlikumus par vadības grupas locekļu kandidātiem un koncepcijā minēto tiesību aktu projektu izstrādi. Finansu ministrijai kopīgi ar Labklājības ministriju uzdots izstrādāt priekšlikumus par valsts pilnvarnieku un valsts statūtsabiedrību vadītāju vienotu motivācijas sistēmu. Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju, ņemot vērā izteiktos priekšlikumus, uzdots izvērtēt iespēju atrast telpas valdības reprezentācijas pasākumiem.

Akceptēts rīkojums "Par skaidras naudas izmaksu ierobežošanu". Rīkojums uzdod Finansu ministrijai līdz 2000.gada 30.janvārim veikt kredītiestāžu aptauju un noslēgt līgumus par maksājumu karšu vai norēķinu kontu atvēršanas un apkalpošanas nosacījumiem valsts budžeta iestāžu darbinieku atalgojuma izmaksām. Valsts budžeta iestāžu darbinieku atalgojuma izmaksa, iestāžu komandējumu un saimniecības izdevumu apmaksa bezskaidras naudas norēķinu veidā rajonu centros tiks ieviesta līdz 2000.gada 1.jūlijam un pārējās Latvijas pilsētās un pagastos līdz 2001.gada 1.jūlijam.

Akceptēts rīkojums "Par Valsts pārvaldes reformas biroja tiesību un saistību nodošanu Īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās sekretariātam".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!