• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs - sanāksmē Luksemburgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2006., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146492

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Republikas Civillikumu

Vēl šajā numurā

26.10.2006., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs - sanāksmē Luksemburgā

A1.JPG (16487 bytes)

24. un 25.oktobrī Latvijas zemkopības ministrs piedalījās Eiropas Savienības Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē Luksemburgā, kur ES ministri diskutēja par degvīna definīciju, vīna reformu, bioloģisko lauksaimniecību, zvejas iespējām un ar tām saistītiem nosacījumiem Baltijas jūrā 2007.gadā. Attēlā – pirms padomes sanāksmes 25.oktobrī: Luksemburgas lauksaimniecības ministre Oktavija Modēra, Latvijas zemkopības ministrs Mārtiņš Roze un Luksemburgas bij. lauksaimniecības ministrs Fernands Bodens
Foto: EPA/A.F.I.

Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē Luksemburgā pieņemts lēmums 2007.gadā palielināt reņģu un brētliņu nozvejas kvotu Baltijas jūrā, savukārt samazināt jūras austrumos un rietumos mencu, lašu un Rīgas jūras līcī – reņģu nozvejas kvotu.

Sanāksmes laikā nolemts Baltijas jūrā palielināt reņģu nozvejas kvotu Latvijai par 15%, bet brētliņu – par 8%.

Savukārt reņģu nozvejas kvota Rīgas jūras līcī samazināta par 6%. Mencu nozvejas kvota Baltijas jūras austrumu daļā Latvijai samazināta par 10%, bet rietumu daļā – par 6%. Tāpat par 5% samazināta nozvejas kvota lašiem.

Sanāksmes laikā bija plānots panākt politisko vienošanos par regulu par Baltijas jūras zivju krājumu Kopējo pieļaujamo nozveju un nozvejas kvotām 2007.gadā.

M.Roze pauda atbalstu regulas pieņemšanai, īpaši atzinīgi vērtējot to, ka regula ir laikus sagatavota un var tikt izskatīta ievērojamu laiku pirms gada beigām. M.Roze arī izteica viedokli, ka Latvija neatbalsta kopējās pieļaujamās nozvejas palielināšanu austrumu mencu krājumam 2007.gadā, bet drīzāk Latvija vēlas to saglabāt pēc iespējas tuvāku 2006.gada līmenim.

Tāpat Latvija nebija gatava atbalstīt regulas projektā ieplānoto ļoti lielo reņģu zvejas iespējas samazinājumu Rīgas jūras līcī un ar saviem aprēķiniem spēja pārliecināt Eiropas Komisiju un citu valstu pārstāvjus par precīzākiem un zvejniekiem daudz pieņemamākiem kopējās pieļaujamās nozvejas apjomiem reņģēm gan Baltijas jūrā, gan Rīgas jūras līcī.

Kopumā var teikt, ka sākotnēji plānotie mencu un reņģu zvejas krasie samazinājumi panāktā kompromisa rezultātā Baltijas jūrā tika novērsti un Latvijas, kā arī citu valstu zvejniekiem, arī 2007.gadā saglabāsies pietiekami labas zvejas iespējas.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!