• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aicinājumu pārvarēt bailes no Krievijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2006., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146503

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aizkavēto ES iekšējo robežu atcelšanu

Vēl šajā numurā

26.10.2006., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aicinājumu pārvarēt bailes no Krievijas

 

25.oktobrī Strasbūrā, Eiropas Parlamenta (EP) plenārsēdē, EP deputāte Inese Vaidere uzstājās debatēs sakarā ar Eiropas Padomes un Komisijas paziņojumu par ES valstu un valdību vadītāju neformālās sanāksmes Lahti (20.10.2006) rezultātiem.

“Tā kā mums Lahti ir izdevies runāt vienā balsī par enerģētiku, tad tas ir pakāpiens ceļā uz vienotu balsi visā ārpolitikā,” norādīja EP deputāte.

I.Vaidere aicināja pārvarēt bailes no Krievijas, kuras dažkārt īpaši spilgti izpaužas, runājot par enerģētikas jautājumiem. Deputāte uzsvēra, ka arī šai lielvalstij ir savas intereses, kuras Eiropa var izmantot, saskaņoti rīkojoties. Krievija ir ieinteresēta izdevīgi pārdot enerģiju, atvieglot vīzu režīmu, baudīt visu to, ko dod Eiropas civilizācija. “Šīs Krievijas intereses efektīvi jāizmanto, lai panāktu progresu preses brīvības, demokrātijas, cilvēktiesību, investīciju paritātes jomā”, atgādināja I.Vaidere.

“Turklāt diezin vai Krievijas uzņēmēji, inteliģence un birokrātija savam prezidentam piedotu, ja valsts nolemtu norobežoties no Eiropas un vienlaikus no tās gadu gaitā izstrādātajiem civilizācijas labumiem,” norāda I.Vaidere. “Tāpēc mūsu sadarbības vēlme ir abpusēja un interešu līdzsvars ir līdzīgs. Tas Eiropai jāapzinās un jāturpina būt atklātai un prasīgai sarunu partnerei.”

Džoanna Eglīte,
Eiropas Parlamenta deputātes I.Vaideres palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!