• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ātrāku bezvīzu režīma ieviešanu ar ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2006., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146626

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Igaunijas sadarbību

Vēl šajā numurā

27.10.2006., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ātrāku bezvīzu režīma ieviešanu ar ASV

 

26.oktobrī Ārlietu ministrijā notika kārtējā Latvijas un ASV konsulārās darba grupas sanāksme. Tās mērķis ir Latvijas pievienošanās ASV Bezvīzu programmai (Visa Waiver Program).

Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edgars Skuja norādīja, ka Latvija bezvīzu režīma ieviešanu uzskata par prioritāru jautājumu Latvijas un ASV, kā arī ES un ASV dialogā. E.Skuja uzsvēra, ka mūsu valsts pievienošanās bezvīzu programmai ir arī politisks process. E.Skuja informēja par Eiropas Komisijas 3.oktobra ziņojumā pausto viedokli Eiropas Parlamentam un Eiropas Padomei, ka no ASV puses tiek sagaidīts progress abpusējības mehānisma ievērošanā.

Latvijas puse aicināja ASV vēstniecības pārstāvjus informēt par nepieciešamajiem kritērijiem vīzu izsniegšanai, lai mazinātu atteikto vīzu skaitu uz ASV. Tāpat ASV pusei tika sniegta informācija par Šengenas novērtēšanas komisijas vizītēm Latvijā, pasu drošību un robežkontroles jautājumiem. Puses vienojās par ASV Tēvzemes drošības departamenta (Department of Homeland Security) vizītes lietderīgumu Latvijā, lai pārliecinātos par Latvijas pasu un robežu drošību, tādējādi tuvinot bezvīzu režīma ieviešanu.

Latvijas un ASV konsulārajā darba grupā piedalījās Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Ilze Pētersone, kā arī citi Iekšlietu ministrijas eksperti. ASV delegāciju vadīja ASV vēstniecības Rīgā misijas vadītājas vietnieks Filips Antveilers.

ASV bezvīzu programma dod iespēju tās dalībvalstu pilsoņiem apmeklēt ASV bez ieceļošanas vīzas kā tūristiem vai uzņēmējiem ar uzturēšanos laiku līdz 90 dienām.

ASV bezvīzu programma ir izveidota 1986.gadā, lai sekmētu ASV attiecības ar partnervalstīm, veicinātu ASV un citu valstu pilsoņu savstarpējos kontaktus un tūrismu. Šobrīd šai programmai ir pievienojušās jau 27 valstis – galvenokārt tā sauktās ES vecās dalībvalstis.

ASV pilsoņi var ieceļot Latvijā bez vīzas kopš 1996.gada.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!