• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautiskajiem miera uzturētājiem Dienvidosetijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2006., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146634

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pāreju atpakaļ no vasaras laika 29.oktobrī

Vēl šajā numurā

27.10.2006., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautiskajiem miera uzturētājiem Dienvidosetijā

 

Starptautiskajiem miera uzturētājiem no Eiropas Savienības valstīm vai ANO ir jāpārņem kontrole Dienvidosetijā, jo NVS miera uzturēšanas spēki nespēj īstenot savu uzdevumu. Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere Strasbūrā diskusijā par Komisijas un Padomes paziņojumu to nosauca kā vienu no galvenajiem uzdevumiem, lai miera ceļā normalizētu Krievijas un Gruzijas attiecības.

“Krievijai nekavējoties jāizbeidz Gruzijas pilsoņu tiesību pārkāpumi, kas sāk robežoties ar etnisko tīrīšanu. Krievijai ir jāpārtrauc arī Gruzijas preču blokāde un jāatturas no militārajām mācībām Gruzijas teritorijas tiešā tuvumā,” uzskata deputāte. “Respektējot Gruzijas teritoriālo integritāti, jāpārskata Krievijas pasu izsniegšanas likumība Abhāzijā un Dienvidosetijā, lai nepieļautu Piedņestras scenārija atkārtošanos.” Inese Vaidere aicina abas valstis atturēties no darbībām un izteikumiem, kas varētu veicināt attiecību saasināšanos. Viņa atgādina, ka Krievijas un Gruzijas precedents nav jāuzlūko kā unikāla, nebijusi parādība. Vēsturiski Krievija vienmēr centusies ietekmēt to kaimiņvalstu likteni, kuras pievērsušās attīstības Rietumu modelim. To pierādījusi gan negatīvā retorika pret Baltijas valstīm, gan iejaukšanās Ukrainas iekšējās lietās, gan arī Moldovas (Piedņestra) situācija.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!