• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas izstādēm Rumānijā, Bukarestē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2006., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146785

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lisabonas programmu un dalībvalstu progresa ziņojumiem

Vēl šajā numurā

31.10.2006., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas izstādēm Rumānijā, Bukarestē

 

26.oktobrī Rumānijas Nacionālajā bibliotēkā Bukarestē tika atklāta izstāde “Rumānija un Latvija vienotā Eiropā”,kas atspoguļo Latvijas un Rumānijas jau vairāk nekā gadsimtu ilgos kultūras un zinātnes sakarus. Rumānijā šāds pasākums kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas tika rīkots pirmo reizi.

Izstādes atklāšanā klātesošos uzrunāja Latvijas vēstnieks Rumānijā Alberts Sarkanis, Latvijas izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža, Latvijas Akadēmiskās bibliotēkas direktore Venta Kocere, Rumānijas Nacionālās bibliotēkas direktore Marija Raduku (Maria R?ducu), izcilā rumāņu dzejniece Ana Blandiana.

Ekspozīcijas atklāšanā piedalījās Rumānijas kultūras, plašsaziņas un sabiedriskie darbinieki, Bukarestē akreditētie diplomātiskā korpusa pārstāvji. Izstāde Bukarestē tiks eksponēta līdz 24.novembrim, pēc tam tā ceļos uz 2007.gada Eiropas kultūras pilsētu Sibiu. Ar Ārlietu ministrijas Arhīva nodaļas palīdzību ir apkopota ekspozīcija par Latvijas un Rumānijas diplomātisko attiecību vēsturi.

Pasākuma dienas ietvaros izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža un vēstnieks Alberts Sarkanis ar Rumānijas Izglītības un zinātnes ministrijas un Rumānijas Lauksaimniecības zinātņu akadēmijas amatpersonām apsprieda sadarbības perspektīvas zinātnē.

27.oktobrī Rumānijas Izgudrojumu un zīmolu valsts biroja ēkā Bukarestē tika atklāta izstāde “Latvijas ceļš no dziesmotās revolūcijas līdz Eiropas Savienībai”, kas veltīta Latvijas neatkarības atjaunošanas 15.gadadienai un ir apsveikums Rumānijas iestājai Eiropas Savienībā.

Izstādes ekspozīcijā vērojami fotodokumenti un vēsturiskas liecības no Latvijas Tautas frontes muzeja, Latvijas Saeimas, Ārlietu ministrijas arhīva, Polijas Tautas piemiņas institūta materiāliem.

Pasākuma atklāšanā Latvijas vēstnieks Rumānijā Alberts Sarkanis uzsvēra, ka “brīvības un solidaritātes gars, kas Centrālajā Eiropā uzjundīja te vienā, te otrā valstī, lai arī netieši, tomēr pastāvīgi iedvesmoja Baltijas tautas būt drosmīgām un nenobīties savā ceļā uz brīvību”. Izstādes atklāšanā piedalījās Rumānijas valsts institūciju un sabiedriskie darbinieki, Bukarestē akreditētie diplomātiskā korpusa pārstāvji.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!