• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomikas ministra darba vizīti Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2006., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146909

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Kanādas sociālās drošības līgumu

Vēl šajā numurā

01.11.2006., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomikas ministra darba vizīti Maskavā

 

Otrdien, 31.oktobrī, ekonomikas ministrs Aigars Štokenbergs un Latvijas vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis tikās ar Krievijas rūpniecības un enerģētikas ministru Viktoru Hristenko. Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja jautājumus par starpvaldību komisijas darbības atsākšanu un Latvijas un Krievijas ciešāku sadarbību enerģētikas jomā. Tiekoties ar V.Hristenko, A.Štokenbergs uzsvēra, ka Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijai jākļūst par nozīmīgu institūciju divpusējās sadarbības jautājumu risināšanā, piemēram, par robežkontroles uzlabošanu. A.Štokenbergs aicināja Krievijas pusi komisijas priekšsēdētāja amatam izvirzīt ministru, kas saistīts ar ekonomikas, transporta vai enerģētikas nozari, jo šīs ir aktuālākās darbības jomas.

Krievijas rūpniecības un enerģētikas ministrs piekrita, ka starpvaldību komisija dos pozitīvu ieguldījumu starpvalstu attiecībās, un minēja, ka jautājumi par komisiju ir vairāk ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministra G.Grefa kompetencē.

A.Štokenbergs akcentēja, ka vēlas uzzināt par Krievijas enerģētikas ilgtermiņa stratēģiju attiecībā uz Latviju, tai skaitā par ilgtermiņa plāniem attiecībā uz dabasgāzes cenu izmaiņām. V.Hristenko piekrita A.Štokenberga pozīcijai, ka nepieciešama ilgtermiņa stratēģija un ka energoresursu piegādes attiecībām starp valstīm jābalstās uz ekonomiskā izdevīguma principiem.

A.Štokenbergs aicināja V.Hristenko uz sadarbības aktivizēšanu arī turpmāk. Jau tuvākajā laikā būtu jāpārrunā vairāki konkrēti sadarbības projekti attiecībā uz Ziemeļeiropas dabasgāzes vadu un nepieciešamību palielināt Krievijas elektrojaudu piegādes apjomu Baltijas valstīm. A.Štokenbergs arī izteica gatavību palīdzēt Krievijas pusei veidot veiksmīgu sadarbību ar “Ventspils naftu”, uz ko V.Hristenko atbildēja, ka pašlaik ir pieņemts politisks lēmums maksimāli izmantot Krievijas ostas.

A.Štokenbergs otrdien tikās arī ar Maskavas valdības ministru, Maskavas patēriņa tirgus un pakalpojumu departamenta direktoru Vladimiru Mališkovu.

Ekonomikas ministrs Aigars Štokenbergs no 30.oktobra līdz 1.novembrim uzturas darba vizītē Maskavā, lai tiktos ar Krievijas valdības pārstāvjiem, kā arī lai piedalītos sestajā Krievijas naftas un gāzes nedēļas ietvaros organizētajā enerģētikas konferencē.

Otrdien A.Štokenbergs uzrunāja enerģētikas konferences dalībniekus sesijā “Enerģētiskā drošība un ekonomiskā izaugsme: līdzekļi un mehānismi”. Viņš uzsvēra, ka enerģijas piegādātājām un lietotājām valstīm ir kopīgas intereses – nodrošināt enerģētisko drošību, energoresursu piegādes diversifikāciju, palielināt sadarbības stabilitāti un energoresursu lietošanas efektivitāti. Enerģijas pietiekamība ir jebkuras valsts ekonomiskās attīstības, dzīves kvalitātes nodrošināšanas un valsts drošības jautājums, tāpēc ir būtiski stiprināt starpvalstu sadarbību šajā jomā. Ministrs arī akcentēja Latvijas iespējamo lomu dabasgāzes piegādē no Krievijas uz Eiropu, ko nosaka valsts izdevīgā ģeogrāfiskā atrašanās, iespējas attīstīt pazemes gāzes krātuves.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!