• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Baltijas un Ziemeļvalstu premjerministriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2006., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146913

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministra un NBS komandiera tikšanās

Vēl šajā numurā

01.11.2006., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Baltijas un Ziemeļvalstu premjerministriem

Pirmdien, 30.oktobrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis Kopenhāgenā tikās ar Baltijas valstu un Ziemeļvalstu premjerministriem.

Tikšanās laikā notika viedokļu apmaiņa par Eiropas Savienības (ES) pašreizējiem izaicinājumiem: ES paplašināšanos, enerģētikas jautājumiem un starptautiskajām aktualitātēm – Tuvo Austrumu jautājumiem, situāciju Irānā, Libānā, Ziemeļkorejā, attiecībām ar Krieviju un jaunajiem ES kaimiņiem.

Sarunas notika tradicionālās Ziemeļu padomes sanāksmes laikā. Somijas, Dānijas, Zviedrijas, Islandes un Norvēģijas premjerministri uzsvēra, ka Ziemeļvalstu un Baltijas valstu premjeru tikšanās reizei 5+3 valstu formātā ir ļoti nozīmīga loma reģiona sadarbības stiprināšanā, tā rosina diskusijas un var sekmēt jaunu ideju rašanos par tālāko sadarbību.

Premjeri diskutēja par ES paplašināšanos un ES konstitucionālo līgumu. Baltijas un Ziemeļvalstu valdību vadītāji bija vienisprātis, ka ES paplašināšanās process ir jāturpina, bet ir stingri jāievēro iepriekš noteiktie kritēriji demokratizācijas un reformu jomā.

Aigars Kalvītis pauda viedokli, ka pašreiz ir pāragri runāt par ES paplašināšanās galīgajām robežām un ir nepieciešama plašāka diskusija par paplašināšanās procesa politiskajiem mērķiem.

Latvijas Ministru prezidents uzsvēra, ka ir jādomā par veidu, kā turpināt un dinamiski attīstīt ES un tās jauno kaimiņu – Ukrainas un Moldovas – attiecības. Īpaša uzmanība ir jāpievērš novembrī paredzētajam ES un Krievijas samitam, lai turpinātu Lahti aizsāktās diskusijas un vienotos par sarunu ietvaru attiecībā uz ES partnerības līgumu ar Krieviju.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!