• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Maķedonijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2006., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147017

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Meksikas vēstnieces iepazīšanās vizītēm

Vēl šajā numurā

02.11.2006., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Maķedonijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

 

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Otrdien, 31.oktobrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Dimko Kokaroski (Dimko Kokaroski), kas bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre sveica Maķedonijas vēstnieku jaunajā amatā, savukārt Maķedonijas vēstnieks D.Kokaroski pateicās par viesmīlīgo uzņemšanu un atzina savas valsts vēlmi padziļināt attiecības ar Latviju.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Maķedonijas attiecības vērtējamas kā labas un draudzīgas, un apliecināja parlamentāro kontaktu svarīgo lomu, sevišķi parlamentu sadarbības grupu un komisiju līmenī.

Sarunā galvenā uzmanība tika pievērsta Eiropas Savienības (ES) un starptautiskajām aktualitātēm, tostarp jautājumam par gaidāmo NATO dalībvalstu galotņu sanāksmi Rīgā. Maķedonijas vēstnieks pastāstīja, ka Maķedonija cer sākt sarunas par iestāšanos ES 2007.gadā un pabeigt tās piecu gadu laikā. Viņš arī atzina, ka Maķedonijai un pārējām Adrijas jūras valstīm saistošs un interesants ir veiksmīgais Baltijas valstu piemērs reģionālajā sadarbībā un sociālo un politisko reformu realizācijā. Savukārt Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre apliecināja Latvijas kā ES un NATO dalībvalsts gatavību dalīties savā integrācijas un likumdošanas harmonizācijas procesa pieredzē ar jaunajām kandidātvalstīm, tostarp Maķedoniju.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja Maķedonijas vēstniekam novēlēja veiksmi jaunajā amatā.

 

Pie Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājas

Otrdien, 31.oktobrī, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle un Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Oskars Kastēns tikās ar bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Dimko Kokaroski (Dimko Kokaroski).

Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Maķedonijas sadarbības attīstība Eiropas Savienības (ES) un NATO integrācijas jautājumos, kā arī parlamentārajā līmenī.

Ārlietu komisijas priekšsēdētāja V.Paegle sveica viesi Saeimā un pauda pārliecību par abu valstu kontaktu turpmāku aktivizēšanos ne tikai parlamentārajā, bet arī komisiju līmenī.

Latvijas puses amatpersonas apliecināja mūsu valsts atbalstu Maķedonijas integrācijai ES un NATO. Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs O.Kastēns norādīja, ka iestāšanās ES bija ilgs un grūts ceļš, ko Latvija veica deviņu gadu laikā. Šobrīd Latvija iesaistās projektos, lai dalītos ar integrācijas procesā iegūto pieredzi un zināšanām ar citām valstīm.

D.Kokaroski informēja par valstī notiekošajām izmaiņām aizsardzības un drošības jomā, reformām tieslietu sistēmā un policijas struktūrās. Maķedonijai aktuāls ir jautājums par iestāšanās sarunu uzsākšanu ar ES 2007.gadā, atzīmēja vēstnieks. D.Kokaroski arī pauda Maķedonijas vēlmi liberalizēt vīzu režīmu ar ES valstīm.

Saeimas preses dienests

Pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Artis Pabriks otrdien, 31.oktobrī, iepazīšanās vizītē tikās ar bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas vēstnieku Latvijā Dimko Kokaroski (Dimko Kokaroski). Puses pauda ieinteresētību aktivizēt abu valstu sadarbību ekonomikā. Maķedonijas vēstnieks norādīja, ka vēlas sarīkot tikšanos Latvijas un Maķedonijas tirdzniecības un rūpniecības kameru pārstāvjiem, lai skaidrāk iezīmētu sadarbības jomas. Amatpersonas arī pauda gatavību papildināt līgumtiesisko bāzi un noteikt divpusējus vīzu atvieglojumus.

Dimko Kokaroski uzsvēra Maķedonijas vēlmi kļūt par NATO dalībvalsti, lai vairotu stabilitāti un drošību reģionā, radītu labvēlīgu vidi ekonomikas attīstībai un investīciju piesaistei. Viņš pauda Adrijas jūras valstu vēlmi ciešāk sadarboties ar Baltijas valstīm, lai pārņemtu Latvijas, Igaunijas un Lietuvas reformu pieredzi.

Puses pārrunāja arī situāciju Rietumbalkānu reģionā, Eiropas Savienības tālāko paplašināšanos un citas aktualitātes.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!