• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas attīstības foruma samitu Helsinkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2006., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147019

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Dienvidāfrikas Republikas vēstnieces atvadu vizīti

Vēl šajā numurā

02.11.2006., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas attīstības foruma samitu Helsinkos

 

No 29. līdz 31.oktobrim Helsinkos notika astotais Baltijas attīstības foruma (Baltic Development Forum) samits, kurā starp aptuveni 500 biznesmeņiem, politiķiem, pētniekiem, ierēdņiem un žurnālistiem no Baltijas jūras reģiona bija arī Latvijas pārstāvji.

Baltijas attīstības foruma samita laikā 30.oktobrī notika Baltijas jūras reģiona lielāko pilsētu sadarbības tīkla BaltMet tikšanās, kuru vadīja Rīgas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Almers Ludviks.

Samita galvenā tēma bija Baltijas jūras reģiona konkurētspēja globālajā vidē. Notika diskusija par aktuāliem Baltijas jūras reģiona jautājumiem un reģiona nākotnes vīzijām. Samita atklāšanā 29.oktobrī piedalījās arī Somijas prezidente Tarja Halonena un Sanktpēterburgas gubernatore Valentīna Matvijenko.

Samitā ar uzrunām uzstājās Somijas premjerministrs Mati Vanhanens, Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips, Zviedrijas premjerministra vietnieks Mauds Olofsons, Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts un Eiropas Komisijas komisāre Danuta Hībnere.

Speciālisti darba grupās diskutēja par tūrismu, finanšu tirgu integrēšanu, satiksmi, loģistiku, inovāciju attīstību, pētniecību, izglītību, kā arī par Baltijas jūras reģiona starptautisko atpazīstamību. Latvijas delegācijā bija Latvijas Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Jānis Maršāns, Latvijas vēstnieks Somijā Einars Semanis, Rīgas pilsētas vicemērs Almers Ludviks, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, Latvijas Tūrisma attīstības aģentūras direktors Uldis Vītoliņš un Latvijas institūta direktors Ojārs Kalniņš.

Kā vienu no Somijas ES prezidentūras pasākumiem samitu organizēja Baltijas attīstības foruma sekretariāts, Somijas Ārlietu ministrija un Helsinku pilsēta.

Nākamais Baltijas attīstības foruma samits notiks Tallinā 2007.gada oktobrī.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!