• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Meksikas vēstnieces iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2006., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147027

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Slovēnijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

Vēl šajā numurā

02.11.2006., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Meksikas vēstnieces iepazīšanās vizītēm

 

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Otrdien, 31.oktobrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Meksikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Normu Bertu Pensado Moreno (Norma Bertha Pensado Moreno), kas bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja un Meksikas vēstniece atzinīgi novērtēja abu valstu divpusējās attiecības un bija vienisprātis, ka to padziļināšanai vēl ir liels potenciāls – aktivizējami parlamentārie kontakti, kā arī sadarbība kultūrā un izglītībā. Saeimas priekšsēdētāja apliecināja mūsu valsts ieinteresētību iepazīt meksikāņu kultūras savdabību, kā arī aicināja aktīvāk strādāt pie studentu apmaiņas programmām. Savukārt Meksikas vēstniece pastāstīja par gaidāmajiem deju kolektīva “Dzintariņš” koncertiem un Latvijas Nacionālās operas viesizrādēm Meksikā. Puses bija vienisprātis, ka sadarbība kultūras jomā veido ciešākas saites un dziļākas zināšanas vienai valstij par otru.

Saeimas priekšsēdētāja un Meksikas vēstniece pārrunāja Eiropas Savienības (ES) aktualitātes, tostarp Baltijas valstu aktīvo nostāju vienotas ES enerģētikas politikas izveidē, Latvijas dalību ES jauno kaimiņu politikas īstenošanā un Meksikas sadarbību ar Eiropas Parlamentu. Puses bija vienisprātis, ka paplašināmi kontakti arī starptautisko organizāciju ietvaros.

Saeimas priekšsēdētāja un Meksikas vēstniece sprieda par reģionālās sadarbības nozīmi, kā pozitīvu piemēru minot Latvijas dalību Baltijas asamblejas darbā un Baltijas valstu un Ziemeļvalstu ciešo dialogu dažādu ES jautājumu apspriešanā.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja novēlēja Meksikas vēstniecei veiksmi jaunajā amatā un pauda pārliecību par abu valstu attiecību turpmāku padziļināšanos.

Saeimas preses dienests

 

Pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Artis Pabriks, trešdien, 1.novembrī, iepazīšanās vizītē tikās ar Meksikas vēstnieci Latvijā Normu Pensado un vienojās, ka nepieciešama augstas Latvijas amatpersonas vizīte Meksikā, lai nostiprinātu abu valstu sadarbību.

Vēstniece augtu novērtēja Latvijas Ārlietu ministrijas Amerikas un Karību valstu nodaļas trešās sekretāres Līgas Briģes stažēšanos Spānijas vēstniecībā Meksikā, kuras uzdevums ir veicināt Latvijas un Meksikas sadarbību ekonomikā, tūrismā, izglītībā un kultūrā.

Jau šobrīd Latvija ar Meksiku ir noslēgusi vairākus sadarbības līgumus, pēdējais no tiem ir par sadarbību izglītībā, kultūrā un sportā. Tādējādi decembrī Meksikā viesosies Latvijas Nacionālās operas trupa un tautas deju ansamblis “Dzintariņš”.

Amatpersonas atzina, ka ciešāka sadarbība nepieciešama arī ekonomikā.

Vēstniece vēlreiz apliecināja Meksikas atbalstu Latvijas dalībai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā.

Norma Pensado rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!