• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 3. novembra rīkojums Nr. 860 "Par Tieslietu ministrijas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2006., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147280

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.861

Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu

Vēl šajā numurā

07.11.2006., Nr. 177

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 860

Pieņemts: 03.11.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.860

Rīgā 2006.gada 3.novembrī (prot. Nr.56 53.§)

Par Tieslietu ministrijas darbības stratēģiju 2007.–2009.gadam

 

1.Apstiprināt Tieslietu ministrijas darbības stratēģiju 2007.–2009.gadam.

2.Jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu Tieslietu ministrijai jauno politikas iniciatīvu īstenošanai 2007.gadā un turpmākajos gados izskatīt Ministru kabinetā kopā ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu budžeta prioritāšu pieteikumiem kārtējā gada valsts budžeta projekta sagatavošanas procesā.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Tieslietu ministrs G.Grīnvalds

 

 


(Ministru kabineta

2006.gada 3.novembra rīkojums Nr.860)

Tieslietu ministrijas darbības stratēģijas 2007.–2009.gadam kopsavilkums

Atbilstoši Tieslietu ministrijas nolikumam (Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumi Nr.243 “Tieslietu ministrijas nolikums”), Tieslietu ministrija ir vadošā valsts pārvaldes iestāde tieslietu (tiesību politikas un tiesu administrēšanas) nozarē, kā arī šādās jomās: pilsonība, personas datu aizsardzība, informācijas atklātība un elektronisko dokumentu uzraudzība, publiskie reģistri, reliģiskās lietas, nekustamā īpašuma valsts kadastra reģistra uzturēšana, komercsabiedrību maksātnespēja, tiesu ekspertīze un rūpnieciskā īpašuma aizsardzība. Tieslietu ministrija ir atbildīga par valsts politikas izstrādi un īstenošanu konstitucionālo tiesību, administratīvo tiesību, civiltiesību, komerctiesību, krimināltiesību un reliģisko tiesību, kā arī procesuālo tiesību jomā.

Tieslietu ministrijas darbības stratēģija 2007.–2009.gadam (turpmāk – stratēģija) ir ministrijas vidēja termiņa politikas plānošanas dokuments, kurā atspoguļoti ministrijas mērķi, darbības virzieni, to īstenošanas programmas un nepieciešamais finansējums.

Ministrijas virsmērķis – nodrošināt tiesiskumu Latvijas valstī. Lai sasniegtu izvirzīto virsmērķi, stratēģijā noteiktas šādas rīcībpolitikas (darbības virzieni):

1)Tieslietu ministrijas kompetencē esošās tiesību jomas:

• konstitucionālās tiesības;

• administratīvās tiesības un administratīvie sodi;

• krimināltiesības;

• civiltiesības (privāttiesības), īpaši izdalot to sastāvā esošās komerc­tiesības un nekustamā īpašuma tiesības;

• starptautiskās un Eiropas Savienības tiesības;

2)tiesu darbības nodrošināšana;

3)tiesību aktu kvalitātes uzlabošana un pieejamības nodrošināšana.

Rīcībpolitikas tiks īstenotas, pamatojoties uz piecām budžeta programmām: “Tieslietu politikas izstrāde”, “Tiesu sistēma”, “Kriminālsodu izpilde”, “Tieslietu politikas ieviešana” un “Satversmes aizsardzība”.

Būtiskākie vidējā termiņā risināmie uzdevumi ir šādi:

• izstrādāt tiesību nozaru attīstības politikas un ar tām saistītos tiesību aktu un politikas plānošanas dokumentu projektus, īpaši konstitucionālo, krimināltiesību, civiltiesību un tiesu rīcībpolitikās;

• samazināt termiņus lietu izskatīšanai tiesā un publisko pakalpojumu saņemšanai, vienkāršot tiesības, procesus, procedūras un attīstīt pakalpojumus, īpaši tiesu, nekustamā īpašuma un komerctiesību rīcībpolitikās;

• izvērtēt un efektivizēt politikas ieviešanas instrumentus, novērst būtiskākos tiesību aktu un to ieviešanas trūkumus visās rīcībpolitikās;

• attīstīt infrastruktūru, īpaši tiesu darbā un kriminālsodu izpildē.

Stratēģija ietver ministrijas darbības virsmērķi, kompetenci un pilnvarojumu, īstenotās rīcībpolitikas, līdzšinējās darbības spēju izvērtējumu un ministrijas īstenotās budžeta programmas. Katrai budžeta programmai ir norādīts mērķis, politikas un darbības rezultātu rādītāji, veicamās darbības (tai skaitā administratīvās spējas uzlabošanas pasākumi, izstrādājamie tiesību aktu un politikas plānošanas dokumentu projekti un jaunās politikas iniciatīvas) un programmas ieviešanas sistēma.

Katru gadu Tieslietu ministrijas darbības stratēģija tiks precizēta budžeta plānošanas procesa ietvaros.

Tieslietu ministrijas darbības stratēģijas izpildei nepieciešamie finanšu līdzekļi tiks pieprasīti, sagatavojot likumprojektu par valsts budžetu kārtējam gadam.

Tieslietu ministrs G.Grīnvalds

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!