• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EK ceļu satiksmes drošības konferenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2006., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147347

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES Zivsaimniecības kontroles aģentūras 2007.gada programmu

Vēl šajā numurā

07.11.2006., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EK ceļu satiksmes drošības konferenci

 

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Žaks Baro (Jacques Barrot) 3.novembrī kopā ar Itālijas un Somijas transporta ministriem Alesandro Bjanki (Alessandro Bianchi) un Susannu Huovinenu (Susanna Huovinen) atklāja Ceturto Veronas ceļu satiksmes drošības konferenci. Vairāk nekā 30 ministru delegācijas no Eiropas Savienības un trešajām valstīm apmainījās viedokļiem par inovatīvu pieeju satiksmes drošībai uz autoceļiem. Šī konference bija svarīga ar to, ka pievērsa uzmanību satiksmes drošībai, īpaši ņemot vērā izvirzīto mērķi: līdz 2010.gadam par 50% samazināt satiksmes negadījumos bojāgājušo skaitu.

Par transportu un satiksmi atbildīgās komisijas loceklis Žaks Baro paziņoja: “Plašais konferences dalībnieku loks uzskatāmi parāda, cik svarīgs jautājums ir satiksmes drošība Eiropas Savienībā un visā pasaulē. Esmu īpaši iepriecināts, ka mūsu diskusijās Veronā Eiropas Ceļu satiksmes drošības hartai ir pievērsta tik liela uzmanība, kuru tā neapšaubāmi arī pelna. Ar prieku daru jums zināmu patīkamo vēsti, ka ES 2006.gada rudenī salīdzinājumā ar 2005.gada rudeni satiksmes negadījumos bojāgājušo skaits samazinājies par 8%. Tas ir divreiz mazāks nekā pirms dažiem gadiem. Ja izdotos šo tendenci saglabāt, tiktu sasniegts izvirzītais mērķis: laikā no 2001.līdz 2010.gadam uz pusi samazināt satiksmes negadījumos bojāgājušo skaitu.”

Divu dienu konference par ceļu satiksmes drošības jautājumiem notika jau ceturto reizi, pēc tam tika organizētas četras darba sesijas. Pirmās sesijas tēma – “Bērnu mobilitāte un zināšanas par satiksmes drošību”. Tajā apbalvoti uzvarētāji Veronas Pirmajā izmēģinājuma akcijā, kas bija veltīta bērnu drošībai uz ceļiem. Otrā sesija bija veltīta divriteņu transporta lietotāju drošībai uz ceļiem. Darba sesijās konferences otrās dienas galvenie jautājumi – satiksmes drošības plānošana un politika, kā arī inovācijas satiksmes drošības jomā, tostarp tehnoloģijas.

Eiropas Savienībā satiksmes negadījumos 2005.gadā bojā gājuši vairāk nekā 41000 cilvēku. Eiropas Komisija 2001.gadā iesniedza pasākumu plānu, kas paredz dažāda līmeņa pasākumus agresīvas braukšanas apkarošanai. Jaunākie statistikas dati liecina, ka mērķis samazināt avāriju upuru skaitu līdz 25000 gadā ir patiešām drosmīgs, taču sasniedzams. Šajā sakarībā Eiropas Ceļu satiksmes drošības harta šā mērķa sasniegšanai ikvienam dod iespējas, izmantojot pilsoņu apņemšanos, iesaistīties praktiskās un pārbaudāmās iniciatīvās. Hartu jau parakstījušas apmēram 600 kompānijas un valsts iestādes, uzņemoties konkrētas saistības ceļu satiksmes drošības paaugstināšanai.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!