• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES Zivsaimniecības kontroles aģentūras 2007.gada programmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2006., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147350

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par rudens ekonomiskajām prognozēm 2006.-2008.gadam

Vēl šajā numurā

07.11.2006., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES Zivsaimniecības kontroles aģentūras 2007.gada programmu

 

Eiropas Kopienas Zivsaimniecības kontroles aģentūras administratīvā valde 27.oktobra sēdē pieņēma jaunizveidotās aģentūras pirmo darba programmu. Aģentūras uzdevums ir pastiprināt zvejniecības pasākumu inspekciju un kontroli, kā arī nodrošināt to vienveidīgāku izpildi visā Eiropas Savienībā. Lai to īstenotu, tā organizēs dalībvalstu inspekcijas un pārraudzības pasākumu operatīvu koordināciju, sākot ar zvejas kuģiem un beidzot ar izkrāvumu vai ES ievesto zivju pirmo pārdošanu. Aģentūra 2007.gadā piešķirs prioritāti mencu krājumu atjaunošanas un pārvaldības īstenošanai, zilo tunzivju aizsardzībai, cīņai pret nelegālu, nedeklarētu un nereglamentētu zveju un pārmērīgas nozvejas un izmetumu samazināšanu. Administratīvā valde arī pieņēma aģentūras budžetu 2007.gadam – 5 miljonus eiro.

“Šis ir vēl viens solis tuvāk tam, lai nodrošinātu tik ļoti vajadzīgos līdzvērtīga līmeņa konkurences apstākļus, pastiprinot ar zivsaimniecību saistītos pasākumus visā ES. To vēlas panākt lielākā daļa ieinteresēto personu. Labāks pasākumu piemērojums neapšaubāmi nodrošina lielāku taisnīgumu starp darbības veicējiem un lielāku zivju krājumu aizsardzību,” teica Eiropas zivsaimniecības un jūrlietu komisārs Džo Borgs.

Pirmais kopējais izvietošanas plāns, kas jāizveido 2007.gadā, ir saistīts ar mencu krājumu atjaunošanu Ziemeļjūrā, Kategatā, Skagerakā un Lamanša austrumdaļā. Šajā plānā būs iesaistītas dalībvalstis Apvienotā Karaliste, Beļģija, Dānija, Francija, Nīderlande, Vācija un Zviedrija. Kopējie izvietojuma plāni attiecībā uz mencām Baltijas jūrā un zilajām tunzivīm tiks sniegti vēlāk.

Lēmums izveidot ES Zivsaimniecības kontroles aģentūru tika pieņemts saskaņā ar 2002.gada kopējās zivsaimniecības politikas reformu, lai pastiprinātu ES zivsaimniecības pasākumu pārraudzību un kontroli un lai palīdzētu nodrošināt to vienādu piemērojumu visā ES. Aģentūra darbosies saskaņoti ar attiecīgajām reģionālajām konsultatīvajām padomēm, lai nodrošinātu ieinteresēto personu ieguldījumu un palīdzētu sekmēt ES īstenoto saglabāšanas un pārvaldības pasākumu atbilstību visā ES.

Aģentūra organizēs operatīvu sadarbību starp dalībvalstīm, īstenojot kopējus izvietošanas plānus inspekcijas un kontroles veikšanai. Šajos plānos tiks izmantoti dalībvalstu kopējie resursi – cilvēkresursi, kā arī iekārtas, piemēram, kuģi, lidaparāti un citi fiziski līdzekļi kontroles un inspekcijas veikšanai. Minētie izvietošanas plāni tiks izstrādāti tā, lai īstenotu vajadzības attiecīgajās zivsaimniecības nozarēs un lai nodrošinātu resursu racionālu un efektīvu izvietojumu.

Starptautiskā mērogā Eiropas Komisija varētu aicināt aģentūru veikt ar atbalsta sniegšanu saistītos papildu uzdevumus, piemēram, palīdzot dalībvalstīm, kas iesaistītas inspekcijas un uzraudzības pasākumu veikšanā saskaņā ar Ziemeļaustrumatlantijas zvejniecības komisiju (NEAFC) un Ziemeļrietumatlantijas zvejniecības organizāciju (NAFO).

Aģentūrā, kura uz laiku izvietota Briselē, līdz 2007.gada beigām paredzēts pieņemt darbā 38 personāla darbiniekus. Tā tiks pārcelta uz tās pastāvīgo atrašanās vietu Vigo, Spānijā, iespējami drīz pēc vajadzīgo pasākumu veikšanas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!