• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mēneša ienākumu neapliekamā minimuma palielināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2006., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147353

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Tiesu administrācijas direktoru

Vēl šajā numurā

07.11.2006., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mēneša ienākumu neapliekamā minimuma palielināšanu

Ministru kabinets (MK) pirmdien, 6.novembrī, apstiprināja Finanšu ministrijas sagatavotos grozījumus MK noteikumos par mēneša neapliekamā minimuma apmēru un nodokļa atvieglojuma apmēru, paredzot no nākamā gada palielināt neapliekamo minimumu līdz 50 latiem mēnesī, bet nodokļa atvieglojumu par apgādībā esošām personām – līdz 32 latiem.

Sagaidāms, ka iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) neapliekamā minimuma paaugstināšana radīs pozitīvu ietekmi uz ekonomikas attīstību, jo samazināsies “aplokšņu algās” izmaksātais ienākums, tādējādi veicinot uzņēmumu godīgu konkurenci. Tāpat palielināsies iedzīvotāju ienākumi, līdz ar to pirktspēja un maksātspēja ietekmēs patēriņa līmeni iedzīvotājiem ar zemu ienākumu. Kopējos budžeta ieņēmumus zināmā mērā palielinās iedzīvotāju tēriņi, pērkot preces un pakalpojumus.

MK noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 28.jūnija noteikumos Nr.481 “Noteikumi par mēneša neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojuma apmēru iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanai” stāsies spēkā no 2007.gada 1.janvāra.

Sākotnēji neapliekamo minimumu nākamgad bija plānots palielināt līdz 40 latiem mēnesī, bet nodokļa atvieglojumu par apgādībā esošām personām – līdz 28 latiem mēnesī, un to noteica 2006.gada 27.jūnija MK noteikumi. Savukārt Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes 12.septembra sēdē padomes locekļi vienojās par to, ka neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojumu apmēra paaugstināšana ir jāpaātrina.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!