• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Gruzijas aktīvākām attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2006., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147355

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieka akreditāciju Azerbaidžānā

Vēl šajā numurā

07.11.2006., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Gruzijas aktīvākām attiecībām

 

Ārlietu ministrijas delegācija politiskā direktora vietnieka Jura Poikāna vadībā 1. un 2.novembrī apmeklēja Gruziju. Vizītes mērķis bija izvērtēt Latvijas pašreizējo dialogu ar Gruziju, kā arī pārrunāt tālākās sadarbības perspektīvas. Delegācija tikās ar pārstāvjiem no Gruzijas Ārlietu ministrijas, premjerministra biroja, Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas valsts ministrijas.

Sarunu laikā vairākkārt tika uzsvērts Latvijas un Gruzijas aktīvais politiskais dialogs, kā arī izteikta pārliecība, ka nākamgad plānotā Gruzijas premjerministra Zuraba Nogaideli vizīte Latvijā sniegs jaunus impulsus starpvalstu sadarbībā. Latvija apsveica Gruzijas gatavību tuvākajā laikā atvērt tās diplomātisko misiju Latvijā.

Latvijas puse uzsvēra, ka Gruzija ir viena no Latvijas prioritātēm attīstības sadarbības politikas ietvaros, aicinot Gruziju izmantot Latvijas reformu pieredzi Gruzijas administratīvās kapacitātes stiprināšanai. Abu valstu amatpersonas vienojās par tālāku sadarbības projektu izstrādi.

Gruzijas partneri informēja par Gruzijas centieniem panākt iesaldēto konfliktu risinājumu un vēlmi veidot konstruktīvas attiecības ar Krieviju. Latvija pauda atbalstu šiem Gruzijas mērķiem, aicinot īstenot uzticību veicinošus pasākumus gan attiecībās ar Krieviju, gan ar Dienvidosetiju un Abhāziju.

Atsaucoties uz ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes 17.oktobra secinājumiem, kuros Krievija tiek aicināta pārtraukt sankcijas pret Gruziju, Gruzijas puse pateicās par līdzšinējo ES atbalstu.

Latvija pozitīvi vērtēja panākto vienošanos par ES un Gruzijas Eiropas kaimiņu politikas rīcības plānu un aicināja to kvalitatīvi īstenot. Gruzija atzina, ka ciešāka sadarbība ar ES ir viena no tās prioritātēm, tādēļ tā ir ieinteresēta maksimāli izmantot rīcības plāna sniegtās iespējas, lai tuvinātos ES.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!