• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par avioreisu izlidošanu un ielidošanu Rīgas starptautiskajā lidostā NATO samita laikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2006., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147428

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par enerģētikas drošības jautājumiem Eiropā

Vēl šajā numurā

08.11.2006., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par avioreisu izlidošanu un ielidošanu Rīgas starptautiskajā lidostā NATO samita laikā

 

27.novembrī reisu izlidošana un ielidošana lidostā Rīga notiks parastajā kārtībā. Arī tie pasažieri, kas izlido ar nakts reisiem (naktī no 27. uz 28.novembri līdz plkst.1.30), varēs izlidot un ielidot parastajā kārtībā.

28. un 29.novembrī komerclidojumus nav plānots atcelt, taču ir iespējamas izmaiņas izlidošanas un ielidošanas laikos, par kuriem precīzāka informācija būs vēlāk. Čarterreisi sanāksmes dienās nenotiks.

28. un 29.novembrī visiem lidostas pasažieriem būs jāierodas lidostā 3 stundas pirms lidmašīnas reisa izlidošanas laika. Pasažieriem jābūt līdzi pasei un aviobiļetei vai lidojuma rezervēšanas izdrukai, ja biļetes iegādei izmantots internets.

28. un 29.novembrī netiek paredzēti kravu lidmašīnu reisi, un NATO samita dienās kravu izņemt un nodot nosūtīšanai nevarēs.

Nokļūšana lidostā un no tās

27.novembrī nav paredzētas satiksmes izmaiņas no Rīgas centra uz lidostu un atpakaļ. Pasažieru nokļūšana uz lidostu notiks parastajā kārtībā – ar sabiedrisko transportu vai privāto transportu.

28. un 29.novembrī būs liegta privātā autotransporta un taksometru piebraukšana pie lidostas. Par lidostas pasažieru pulcēšanās vietu ir noteikta Rīgas Starptautiskā autoosta Rīgā, Prāgas ielā 1, no kurienes visi lidostas pasažieri tiks nogādāti uz lidostu ar sabiedrisko transportu – 22.maršruta autobusu.

Pasažieri, kas ielido 28. un 29.novembrī, no lidostas teritorijas tiks nogādāti Rīgas autoostā ar 22.maršruta autobusu. 22.autobuss no starptautiskās lidostas “Rīga” kursēs ar pieturvietām. Autobusa maršruts tiks publicēts medijos.

Pasažieru pavadīšana un sagaidīšana

Gan sagaidītājiem, gan pavadītājiem jau no 27.novembra, braucot uz lidostu, jāņem līdzi personu apliecinoši dokumenti.

27.novembrī netiek plānotas izmaiņas – pasažieru pavadītāji un sagaidītāji varēs pavadīt vai sagaidīt savus draugus un radiniekus lidostā, arī tos, kas izlido vai ielido naktī līdz plkst.1.30.

28. un 29.novembrī izlidojošos un ielidojošos pasažierus nevarēs pavadīt vai sagaidīt lidostā. Ielidojošie pasažieri tiks atgādāti uz Rīgas Starptautisko autoostu Prāgas ielā 1, Rīgā, kur tos varēs sagaidīt draugi un tuvinieki. Savukārt visi izlidojošie pasažieri tiks nogādāti no Rīgas autoostas uz lidostu “Rīga” ar sabiedrisko transportu – 22.maršruta autobusu.

Izņēmuma kārtā tiks atļauta nepilngadīgu bērnu, cilvēku ar redzamām invaliditātes pazīmēm un vecu cilvēku pavadīšana līdz lidostai. Pavadīt varēs viens pavadītājs uz cilvēku. Pavadītājam būs jāņem līdzi pase vai cits personu apliecinošs dokuments.

Vecākiem, kuru nepilngadīgs bērns atlidos bez vecāku pavadības, viens sagaidītājs varēs ierasties lidostā ar 22.maršruta autobusu, līdzi ņemot savu pasi un sniedzot kontroles punktā ziņas par bērna atlidošanas reisu, vārdu un uzvārdu.

Autostāvvietas

Sākot ar 27.novembri, automašīnas ilgtermiņa stāvvietā atstāt vairs nevarēs, taču 27.novembrī vēl varēs izmantot īstermiņa stāvvietas pie lidostas “Rīga”.

28. un 29.novembrī autotransporta stāvvietas pie lidostas “Rīga” būs slēgtas.

NATO samita organizācijas birojs arī turpmāk informēs iedzīvotājus par satiksmes un pārvietošanās izmaiņām NATO samita norises laikā. Visa aktuālā informācija ir pieejama NATO samita mājaslapā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!