• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vizuālās mākslas konkursu "Uzzini par NATO!". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2006., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147430

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Viestura ordeņa piešķiršanu

Vēl šajā numurā

08.11.2006., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vizuālās mākslas konkursu “Uzzini par NATO!”

 

Pusotra mēneša garumā bērni no visas Latvijas varēja zīmēt, līmēt un krāsot, lai uz papīra paustu savas asociācijas ar NATO un attēlotu aizsardzību kā uz zemes, tā gaisā un jūrā. Vizuālās mākslas konkurss skolēniem “Uzzini par NATO!” ir beidzies un zināmi arī tā uzvarētāji.

Kopumā konkurss guvis necerēti lielu atsaucību un iesniegts vairāk nekā 1500 bērnu zīmējumu. 1.–4.klašu grupā laurus plūca Krišs Kopštāls no Brocēnu vidusskolas, Kaspars Vanka no Limbažu mākslas skolas un Amanda Marija Sproģe no Priekuļu vidusskolas. Pamatskolas vecāko klašu audzēkņu kategorijā, 5.–9.klašu grupā, konkursa komisija par labākajiem atzinusi Valmieras Viestura vidusskolas skolnieces Zanes Dāvidsones, Limbažu mākslas skolas audzēknes Alises Paegles un Aizputes vidusskolas skolnieces Agates Ezeras darbus. Pilns uzvarētāju saraksts pieejams NATO samita mājaslapā www.riga-summit.lv sadaļā “Interesanti”.

No iesniegtajiem darbiem atlasīti 13 labākie, kas būs par pamatu īpašam 2007.gada galda kalendāram, ko dāvanās saņems NATO samita dalībnieki un viesi. Vāka zīmējumu un vēl četrus, kas rotās kādu no mēnešiem, darinājuši Latvijas bērni: Sabīne Čače no Puzes pamatskolas, Līva Ratniece no Limbažu mākslas skolas, Agate Ezera no Aizputes vidusskolas, Emīls Lapsiņš no Mazsalacas vidusskolas un Kaspars Vanka no Limbažu mākslas skolas. Pārējos astoņus kalendārā iekļautos darbus veidojuši skolēni no Gruzijas, Ukrainas, Horvātijas, Albānijas un Maķedonijas.

Vislielāko aktivitāti izrādījuši Latvijas reģionu skolu audzēkņi, sevišķi čakli bijuši bērni no Latgales skolām. Konkursā piedalījās arī skolēni no Gruzijas, Ukrainas, Horvātijas, Albānijas un Maķedonijas. Skolēni savos darbos izmantojuši visdažādākās tehnikas – veidotas kolāžas, izmantota guaša, pasteļi, akvareļi, krāsu zīmuļi un pat datorgrafika, neiztrūkstošs elements ir arī NATO simboliku caurvijošā zilā krāsa. Drošības jēdziens bērnu zīmējumos bieži atainots kā mājas, ģimene, draugu pulks un dabas ainavas, akcentējot tādas vērtības kā miers, sadarbība un kopības sajūta.

Konkursa uzvarētāji balvās saņems dažādus mākslas priekšmetus un zīmēšanas piederumus. Skolēnu darbi būs aplūkojami arī darbu izstādē ar radošo darbnīcu, kurā labāko darbu autori, Rīgas iedzīvotāji un viesi kopīgiem spēkiem veidos instalāciju par tēmu “Drošība”.

NATO samita preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!