• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO attīstībai veltīto konferenci Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2006., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147432

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO Rīgas samita brīvprātīgo apmācību

Vēl šajā numurā

08.11.2006., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO attīstībai veltīto konferenci Briselē

 

Pirmdien, 6.novembrī, Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs Briselē piedalījās foruma “Security & Defence Agenda” organizētajā konferencē, kas veltīta NATO attīstībai (Global NATO: Overdue or overstretch).

Konferencē valsts sekretārs uzstājās ar runu, kurā galveno uzmanību veltīja situācijai Afganistānā. “Šobrīd Afganistānā darbojas vairākas starptautiskas un nevalstiskas organizācijas – NATO, ES, humānās palīdzības un nevalstiskās organizācijas, kuru nolūks ir sniegt palīdzību un atbalstu Afganistānas tautai,” teica E.Rinkēvičs. “Stabilitāti un drošību Afganistānā iespējams sasniegt tikai ar vienu nosacījumu – ar starptautisko organizāciju aktīvu un enerģisku iesaistīšanos valsts stabilizācijas un atjaunošanas procesos.”

E.Rinkēvičs norādīja arī uz saskaņotas rīcības nepieciešamību starp NATO un ES. “Abām organizācijām attīstoties, starp tām ir izveidojies neveselīgas rīvēšanās risks. Šī riska novēršana ir priekšnoteikums, lai veicinātu koordinētu visaptverošu starptautisko krīžu risināšanu.”

Darba vizītes ietvaros E.Rinkēvičs tikās ar NATO ģenerālsekretāra biroja vadītāju Edu Kronenburgu, lai apspriestu NATO samita sagatavošanas gaitu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!