• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Moldovas forumu Kišiņevā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2006., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147435

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO attīstībai veltīto konferenci Briselē

Vēl šajā numurā

08.11.2006., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Moldovas forumu Kišiņevā

 

8. un 9.novembrī Kišiņevā, Moldovā, notiks pirmais Moldovas un Latvijas forums par pilsonisko līdzdalību, kurā Moldovas nevalstiskā, valsts un pašvaldību sektora pārstāvji un Latvijas delegācija diskutēs par pilsoniskās sabiedrības līdzdalības iespējām publiskajā pārvaldē, NVO lomu reģionu un valsts attīstībā, kā arī analizēs konkrētos Latvijas līdzdalības piemērus.

Forumā tiks aplūkotas šādas Moldovas aktualitātes: kā stiprināt valdības un pilsoniskās sabiedrības dialogu, kā veicināt sabiedrības līdzdalību reģionālajā un nacionālajā attīstībā un cik lielā mērā aktīva sabiedrības līdzdalība var veicināt Eiropas integrācijas procesus Moldovā.

Kišiņevā pulcēsies ap 120 vadošo Moldovas un Latvijas nevalstisko organizāciju, valsts un pašvaldību pārstāvju.

Latvijas delegācijā iekļauti speciālisti no tādām nevalstiskajām organizācijām kā “Providus”, Latvijas Cilvēktiesību centrs, “Eiropas kustība Latvijā”, “Delna”, “Pilsoniskā alianse”, resursu centrs “Marta”. Ekspertu grupai pievienojušies arī vairāki akadēmiķi, ministriju, parlamenta, Eiropas informācijas centra pārstāvji un pašvaldību pārstāvji, tostarp Rīgas domes Attīstības departamenta direktora vietnieks Igors Graurs un eiroparlamentārietis Rihards Pīks. Forumā Ārlietu ministriju pārstāvēs valsts sekretāra vietnieks Normunds Popens.

Sagaidāms, ka Moldovas dalībnieku vidū būs Moldovas Ārlietu ministrijas vadošie ierēdņi, vairāku reģionu pašvaldību vadītāji, Moldovā aktīvie starptautiskie donori, vairāku citu ministriju pārstāvji. Forums pulcinās vadošos Moldovas demokratizācijas un sabiedrības līdzdalības veicinātājus no pilsoniskās sabiedrības vidus. Foruma gaitā izveidosies darba grupa, kuras uzdevums būs foruma rekomendāciju izstrāde un ieviešana.

Forumu rīko Latvijas Platforma attīstības sadarbībai (LAPAS) sadarbībā ar Sorosa fondu-Latvija un partneriem Moldovā. Attīstības sadarbības politikas ietvaros forumu atbalsta Latvijas Ārlietu ministrija.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!