• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieces akreditāciju ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2006., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147475

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par eiropiešu gatavību jaunajām darba tirgus prasībām

Vēl šajā numurā

08.11.2006., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieces akreditāciju ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijā

 

Otrdien, 7.novembrī, Latvijas vēstniece Itālijā Astra Kurme iesniedza akreditācijas vēstuli ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas (FAO) ģenerāldirektoram Žakam Djufam (Jacques Diouf).

Tikšanās laikā vēstniece uzsvēra Latvijas ieguldījumu organizācijā, tostarp minot Latvijas rīkoto FAO 25.Eiropas reģiona konferenci šā gada 8. un 9.jūnijā Rīgā. Vēstniece arī informēja par Latvijas plānu nokārtot visas finanšu saistības ar organizāciju līdz šī gada beigām.

Sarunas laikā pārrunāta arī Latvijas kā ES strauji augošas dalībvalsts loma FAO, tās iespējas un izdevība piedalīties starptautiskās palīdzības programmās. Tika uzsvērts, ka būtiska ir starptautiskā sadarbība FAO ietvaros dažādu slimību izskaušanā un zinātnieku pētnieciskajā darbībā, rūpējoties par sabiedrības veselību un nodrošinot kvalitatīvu pārtiku.

A.Kurme akcentēja arī nepieciešamību veicināt sadarbību ar Balkānu un Kaukāza valstīm ES, FAO un citu ANO institūciju ietvaros, lai sekmētu pārtikas nodrošinājuma un drošības sistēmas attīstību.

FAO ir dibināta 1945.gadā. Tās mērķis ir nabadzības mazināšana, sekmējot lauksaimniecības attīstību, veicinot veselīgas un drošas pārtikas ražošanu attīstības valstīs un tiecoties paaugstināt dzīves kvalitāti nabadzīgajos lauku apvidos visā pasaulē. FAO ir ANO vadošā aģentūra, kuras mērķis ir globāli sekmēt lauku attīstību, lauksaimniecību, mežsaimniecību un zivsaimniecību. FAO ir 189 dalībvalstis un viena dalīborganizācija – ES. Latvija ir FAO dalībvalsts kopš 1991.gada.

Astra Kurme strādā Latvijas Ārlietu ministrijā no 1993.gada. Pirms ierašanās Itālijā viņa veica Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieces ES jautājumos pienākumus. 2006.gada 20.septembrī Astra Kurme tika akreditēta par ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Itālijas Republikā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!