• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Triju Zvaigžņu ordeņu pasniegšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.1999., Nr. 428/433 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14758

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts robežsardzes un muitas vienošanos

Vēl šajā numurā

21.12.1999., Nr. 428/433

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Triju Zvaigžņu ordeņu pasniegšanu

Pirmdien, 20. decembrī, Latvijas Republikas vēstniecībā Berlīnē vēstnieks Andris Teikmanis pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni Vācijā dzīvojošajai latviešu tulkotājai Veltai Ēlertei un bijušajam VFR vēstniekam Latvijā Horstam Veizelam.

Velta Ēlerte ir viena no ievērojamākajām latviešu literatūras tulkotājām ārpus Latvijas. Nozīmīgākie viņas tulkojumi ir latviešu tautas pasakas, Imanta Ziedoņa, Regīnas Ezeras, Vizmas Belševicas, Alberta Bela, Vladimira Kaijaka, Harija Gāliņa un Annas Sakses darbi. Ar savu radošo devumu V.Ēlerte ir būtiski veicinājusi latviešu literatūras izplatību pasaulē.

Horsts Veizels, būdams VFR vēstnieks Latvijā no 1996. gada augusta līdz 1999. gada janvārim, ir devis lielu ieguldījumu Latvijas un Vācijas attiecību veicināšanā un stiprināšanā.

Šos augstos mūsu valsts apbalvojumus Triju Zvaigžņu ordeņa dome ir piešķīrusi jau pirms kāda laika. Tomēr, tā kā gan V.Ēlerte, gan H.Veizels bija izteikuši vēlēšanos apbalvojumus saņemt Latvijas vēstniecībā, tas notika Berlīnē, Latvijas Republikas vēstniecības jaunajās telpās, ievadot kluso un gaišo Ziemassvētku nedēļu.

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!