• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzstājoties Stratēģiskās analīzes komisijas un LU rīkotā konferencē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.2006., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147834

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

14.11.2006., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzstājoties Stratēģiskās analīzes komisijas un LU rīkotā konferencē

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 10.novembrī atklājot Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) un Latvijas Universitātes (LU) Sociālo un politisko pētījumu institūta organizēto ikgadējo starptautisko konferenci “Neskaidrās transformācijas: izaicinājumi nacionālā un starptautiskā līmenī”, akcentēja nepieciešamību pēc skaidra Latvijas redzējuma par valsts pašreizējo vietu un turpmākiem mērķiem Eiropas Savienības kontekstā.

V.Vīķe-Freiberga pateicībās SAK un LU par iespēju piedalīties jau trešajā starptautiskajā konferencē, kas skar būtiskus valsts un starptautiskās telpas attīstības un pārmaiņu procesus.

Runā prezidente atzīmēja, ka politiķiem bieži jāizšķiras par kāda lēmuma pieņemšanu, saskaroties ar zināmu risku. Viņa uzsvēra, ka šādos brīžos ir svarīga mērķa apzināšanās: “Gan individuāla cilvēka dzīvē, gan valstī, gan starptautiskajās organizācijās – visur ir jāzina skaidri mērķi, uz ko mēs tiecamies, par ko esam pārliecināti un kā atrast sadarbības partnerus izvirzīto mērķu sasniegšanai. …Mērķi var šķist pat nesasniedzami, pat romantiski, bet tieši tad ir iespējams tos sasniegt, un to apliecina arī Latvijas vēsture. Rīt būs 11.novembris, un 1919.gadā pie Rīgas Latvijas spēki šajā dienā spēja sakaut četras reizes lielāku pārspēku, bet viņi zināja, ka cīnās par brīvu Latviju, un tas bija viņu sapnis.” Pēc prezidentes sacītā, vēl nesen pasaulē nebija pietiekamas pārliecības, ka “mēs varētu būt NATO un ES sastāvdaļa, bet mēs izvirzījām mērķi, un mums bija skaidrs, kā to sasniegt, un mēs to izdarījām, tagad jau esot ES un NATO dalībnieki”.

Runājot par Eiropas nākotnes jautājumiem, viņa sacīja, ka “arī šodien mums jāiegulda kopējā ES nākotnes konstruēšanā un mūsu mērķi ir jāsaskaņo ar citām valstīm, izveidojot sinerģiju tālākai attīstībai, ko vienai valstij nebūtu iespējams sasniegt, bet gan tikai visiem kopā. Zinātnei un pētniekiem ir nopietna loma šī ieguldījuma veidošanā, un sociālajām zinātnēm arī šajā kontekstā ir sava būtiska vieta, lai brīdinātu par iespējamām krīzēm, lai meklētu dažādus attīstības scenārijus”.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!