• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Moldovas Republikas, Urugvajas Austrumu Republikas un Bulgārijas Republikas jaunos vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2006., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147971

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.11.2006., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Moldovas Republikas, Urugvajas Austrumu Republikas un Bulgārijas Republikas jaunos vēstniekus

 

Pieņemot jauno Moldovas vēstnieku Latvijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, otrdien, 14.novembrī, Rīgas pilī saņemot Moldovas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Eduarda Meļņika (Eduard Melnic) akreditācijas vēstuli, apstiprināja Latvijas gatavību turpināt atbalstīt Moldovu kā vienu no Latvijas attīstības sadarbības politikas prioritātēm, daloties pieredzē un ekspertu konsultācijās.

Abas puses sarunā pārrunāja Latvijas un Moldovas aktualitātes dažādās sadarbības jomās un pauda gandarījumu par sekmīgo apmaiņu ar valsts vizītēm. Prezidente un vēstnieks pauda cerību, ka Moldovas vēstniecības atvēršana Rīgā sekmēs cilvēku kontaktus, kā arī uzņēmēju lietišķo sadarbību, jo abu valstu tirdzniecības apjoms vēl ir ļoti neliels. E.Meļņiks pauda interesi un gatavību ne vien sekmēt ekonomisko sadarbību, bet arī izvērst kontaktus kultūras jomā.

Tika pārrunāta situācija Piedņestrā, kā arī Latvijas ieguldījums, mūsu muitas un robežsardzes pārstāvjiem strādājot Eiropas Savienības novērošanas misijā uz Moldovas un Ukrainas robežas. Prezidente šī gada aprīlī valstsvizītes ietvaros Kišiņevā tikās ar šiem cilvēkiem. Vēstnieks pauda Moldovas pateicību par saņemto Latvijas palīdzību, kā arī izteica lūgumu pēc vēl lielāka Latvijas atbalsta Moldovas reformu un demokratizācijas procesam.

 

Pieņemot jauno Urugvajas vēstnieku Latvijā

Otrdien, 14.novembrī, Rīgas pilī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga saņēma akreditācijas vēstuli no Urugvajas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Nestora Hulio Moreiras Morana (Néstor Julio Moreira Mor?n).

Sarunā abas puses apspriedās par Latvijas un Urugvajas divpusējo attiecību perspektīvu, atzīmējot sadarbības iespējas izglītībā un zinātnē. Liela uzmanība tika veltīta Latvijas un Urugvajas sadarbībai ES un Latīņamerikas divpusējo kontaktu ietvaros, kā arī attiecību paplašināšanai starptautiskajās organizācijās.

 

Pieņemot jauno Bulgārijas vēstnieku Latvijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, otrdien, 14.novembrī, Rīgas pilī saņemot Bulgārijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Ivana Naidenova (Ivan Anguelov Naydenov) akreditācijas vēstuli, nodeva apsveikumu Bulgārijas prezidentam Georgijam Parvanovam sakarā ar pārvēlēšanu amatā un pateicās Bulgārijai par solidāro atbalstu Latvijas prezidentei kā ANO ģenerālsekretāra amata kandidātei. Vēstnieks savukārt pieminēja, ka Bulgārija augstu novērtē Latvijas atbalstu ceļā uz Bulgārijas iestāju Eiropas Savienībā 2007.gadā. Vēstnieks informēja prezidenti par reformu procesu Bulgārijā. Prezidente sacīja, ka “visam paveiktajam, pat nelielam progresam, ir pozitīvs domino efekts”.

Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Bulgārijas attiecības ir lieliskas un tālākajā sadarbībā prioritāte ir ekonomisko attiecību izvēršanai, kā arī cilvēku kontaktiem un izglītības, kultūras projektiem. Sarunā pārrunāta abu valstu sadarbība Eiropas Savienībā (ES) pēc 2007.gada 1.janvāra, kad arī Bulgārija būs kļuvusi par pilntiesīgu ES dalībvalsti.

Valsts prezidenta preses dienests

02.JPG (15884 bytes) 03.JPG (13642 bytes)
04.JPG (17212 bytes)

Vakar, 14.novembrī, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga saņēma akreditācijas vēstules (no kreisās) no Moldovas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Eduarda Meļņika, Urugvajas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Nestora Hulio Moreiras Morana un Bulgārijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Ivana Naidenova
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!