• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ventspils Augstskolas studiju programmās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.1999., Nr. 434/435 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14803

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētājs - apmeklējot Alūksnes rajonu

Vēl šajā numurā

22.12.1999., Nr. 434/435

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ventspils Augstskolas studiju programmās

1999.gada 10.decembrī Latvijas Augstākās izglītības padome bez nosacījumiem uz neierobežotu laiku akreditēja Ventspils Augstskolu (VeA). Pirms tam Latvijas augstskolu akreditācijas komisija bija akreditējusi visas 3 mācību programmas — Akadēmisko studiju programmu sociālo zinātņu bakalaura grāda iegūšanai vadībzinātnē, kā arī profesionālās studiju programmas "Tulkošana angļu–krievu–latviešu valodā" un "Tulkošana vācu–krievu–latviešu valodā".

Akreditācija pamatojās uz kompetentu vietējo un ārzemju (Lielbritānijas, Vācijas, Francijas, Austrijas) ekspertu atzinumiem, kas tika saņemti pēc ekspertu iepazīšanās ar Ventspils Augstskolas darbu. Iesakot Vadībzinātnes bakalaura studiju programmai piešķirt beznosacījuma akreditāciju uz sešiem gadiem, VeA novērtēšanas apvienotā komisija noslēguma rekomendācijā vienprātīgi secināja, ka ir izveidota fundamentāla programma un tai ir milzīgs potenciāls tālākai izaugsmei — gan bakalaura, gan eventuāli arī maģistra studiju programmas līmenī. Programma sniedz iespēju studentiem specializēties kādā no četriem studiju virzieniem: vadības grāmatvedībā, mārketinga pārvaldībā, finansu pārvaldībā, loģistikas pārvaldībā.

Vadībzinātnes bakalaura studiju programmas mērķis — sagatavot speciālistus ar pietiekami nopietnu, pasaulē vispāratzītam standartam atbilstošu akadēmisko bāzes izglītību vadībzinātnē, kas spētu turpināt studijas atbilstoša profila maģistratūras studiju programmās Latvijā un ārzemēs, kā arī iespējami ātri ļautu sekmīgi adaptēties praktiskās uzņēmējdarbības vidē vai arī iekļauties darbā valsts pārvaldes iestādēs. Maģistra studiju programmu veidošanā Ventspils Augtskola sadarbojas ar vadošajām Lielbritānijas ekonomikas augstskolām.

Tulkošanas studiju nodaļā var apgūt angļu–krievu–latviešu un vācu–krievu–latviešu valodu tulka un tulkotāja specialitāti. Programmu mērķis — sagatavot kvalificētus tulkus un tulkotājus Latvijas valsts un pašvaldību iestādēm, privātām tautsaimnieciskām struktūrvienībām, darbam gan Latvijā, gan ārzemēs, tajā skaitā arī Eiropas Savienības valstīs, kā arī tulkošanas darbam Eiropas Savienības institūcijās.

Ekspertu ziņojumos atzīmēts arī augstais studiju nodrošinājuma līmenis — mācību telpas, bibliotēka, datorlaboratorijas. Visiem studentiem ir pieejams elektroniskais pasts un interneta pieslēgums. Komisija uzskata, ka VeA docētāju kabinetu aprīkojums un darba apstākļi ir daudz labāki, nekā pierasts Baltijas valstu akadēmiskā personāla vidē. Atzinīgi novērtēts studentu zināšanu līmenis, kā arī viņu attieksme pret studijām.

Ventspils Augstskola dibināta 1997. gada 3.jūlijā, ir valsts augstskola, kuras finansēšana ar Ministru kabineta rīkojumu Nr.348 no valsts budžeta bija jāsāk ar 1999.gadu. Valsts nepilda savas saistības, tādējādi uz nenoteiktu laiku atstājot augstskolas pastāvēšanu pašas augstskolas ziņā. Ventspils pilsētas pašvaldība no saviem līdzekļiem 1999. un 2000.gada augstskolas budžetam atrada iespēju piešķirt finansu līdzekļus, dodot iespēju augstskolai tupināt darbu. Par studijām augstskolā studentiem nav jāmaksā.

Pašlaik augstskolā studē 300 studenti un strādā 37 mācībspēki, no tiem vairāk nekā puse ir ar doktora zinātnisko grādu.

Ventspils Augstskolas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!