• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Urugvajas vēstnieka iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2006., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148054

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES 50.gadadienas jubilejas logo latviešu valodā

Vēl šajā numurā

16.11.2006., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Urugvajas vēstnieka iepazīšanās vizīti

 

Pie Saeimas priekšsēdētāja

Otrdien, 14.novembrī, Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis tikās ar Urugvajas Austrumu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Nestoru Hulio Moreiru Moranu (Néstor Julio Moreira Moran).

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Urugvajas attiecību padziļināšanas un sadarbības iespējas, kā arī abu valstu aktualitātes.

Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis pauda prieku par Urugvajas attīstību un progresu pēc ekonomiskās krīzes un apliecināja Latvijas vēlmi stiprināt divpusējās attiecības.

Abas puses bija vienisprātis par nepieciešamību uzsākt starpparlamentāro sadarbību starp Latvijas un Urugvajas parlamentāriešiem. Tika pārrunāta arī iespējamā starpreģionālā parlamentārā sadarbība starp Baltijas asambleju un Mercosur (Argentīnas, Brazīlijas, Paragvajas un Urugvajas apvienība), kā arī perspektīvā Eiropas Savienības un Mercosur sadarbība.

Tikšanās laikā I.Emsis un vēstnieks pārsprieda arī Urugvajas un Argentīnas attiecības un aktuālo papīrfabrikas celtniecības gaitu Urugvajas teritorijā un jautājumus, kas skar Latvijas un Urugvajas ekonomiskos un tūrisma sakarus.

Sarunas noslēgumā puses atzinīgi novērtēja sarunas laikā atrastos saskares punktus un pauda cerību par abu valstu divpusējo attiecību turpmāku aktivizēšanos.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!