• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Moldovas vēstnieka iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2006., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148055

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Urugvajas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Vēl šajā numurā

16.11.2006., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Moldovas vēstnieka iepazīšanās vizīti

 

Pie Saeimas priekšsēdētāja

Otrdien, 14.novembrī, Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis tikās ar Moldovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eduardu Meļņiku, kas bija ieradies iepazīšanās vizītē.

I.Emsis un E.Meļņiks atzinīgi novērtēja Latvijas un Moldovas divpusējās attiecības un pauda kopīgu viedokli, ka tās attīstījušās dinamiski – šī gada laikā notikušas trīs augstākā līmeņa vizītes. Eiropas Savienības (ES) kaimiņu politikas un attīstības sadarbības jomā ciešas saites veidojušās arī starp abu valstu parlamentiem. Tikšanās dalībnieki apliecināja gatavību arī turpmāk aktīvi turpināt iesāktos sadarbības projektus, jo Moldova ir ieinteresēta Latvijas uzkrātajā pieredzē un atbalstā virzībā uz integrāciju ES, savukārt Latvija – dalīties zināšanās par gūto reformu pieredzi.

Puses pieskārās ekonomisko attiecību vērtējumam un bija vienisprātis, ka to paplašināšanai vēl ir liels potenciāls. Saeimas priekšsēdētājs un Moldovas vēstnieks arī pārrunāja Latvijas bagātās folkloras tradīcijas un uzsvēra kultūras sakaru nozīmi nacionālās identitātes stiprināšanā.

Tikšanās dalībnieki sprieda arī par situāciju Piedņestras reģionā un pārrunāja Moldovas un Krievijas divpusējo attiecību aktualitātes. Tikšanās noslēgumā E.Meļņiks uzaicināja Saeimas priekšsēdētāju apmeklēt oficiālā vizītē viņa valsti. Savukārt I.Emsis novēlēja veiksmi jaunajā amatā un pauda pārliecību par Latvijas un Moldovas turpmākās sadarbības padziļināšanos.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!