• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas integrācijas padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.1999., Nr. 434/435 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

NATO integrācijas padomē

Vēl šajā numurā

22.12.1999., Nr. 434/435

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas integrācijas padomē

Pirmdien, 20. decembrī, notika Eiropas integrācijas padomes sēde

Par paveikto integrācijas ietekmes uz Latvijas attīstību novērtēšanā

22.novembra Eiropas integrācijas padomes (EIP) sēdē tika iesniegts ziņojums "Metodoloģija integrācijas ietekmes uz Latvijas attīstību novērtēšanai". EIP 20.decembra sēdei sagatavots dokuments, kura mērķis ir papildināt iepriekš iesniegto metodoloģiju. Jaunajā ziņojumā paskaidrots, kādām vajadzētu būt institūciju attiecībām, lai sekmīgi veiktu Eiropas integrācijas procesa novērtēšanu. Jau uzsākti divi izmēģinājumu projekti: zivsaimniecībā un brīvas preču kustības jomā. (Ziņo Eiropas Integrācijas biroja direktors Edvarts Kušners.)

 

Par Valsts pārvaldes reformu koordinācijas uzlabošanu

Saistībā ar Latvijas integrēšanos Eiropas Savienībā jāpanāk, lai valsts pārvaldes darbībā tiktu ieviesti ES valstīs atzītie administratīvie principi: juridiskā noteiktība, atklātība, atbildība un atskaitīšanās, lietderība un efektivitāte. Viens no būtiskākajiem nosacījumiem valsts pārvaldes reformas ieviešanā ir detalizēts pasākumu plāns ar atbildīgajām amatpersonām, termiņiem, nepieciešamajiem resursiem un tehniskās palīdzības identificēšanu. (Ziņo īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes reformas un pašvaldību reformas jautājumos Jānis Bunkšs.)

 

Par Valsts pārvaldes reformu rīcības plānu

Rīcības plānā ietverta izpildāmā darbība, atbildīgā iestāde un termiņš. Plāns sastādīts, pamatojoties uz Valdības rīcības plānu, Eiropas Komisijas identificētajiem trūkumiem un Latvijas valdības saistībām ar Starptautisko valūtas fondu un Pasaules banku. (Ziņo īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes reformas un pašvaldību reformas jautājumos Jānis Bunkšs.)

 

Par prioritārajiem projektiem PHARE 2000.gada nacionālajai programmai

Eiropas integrācijas padome tiks informēta par svarīgākajiem projektiem PHARE nākamā gada nacionālajā programmā, kas vēl nav apstiprināta. (Ziņo īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberts Zīle.)

Ruta Mihalovska, EIB preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!