• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par akcīzes nodokļa piemērošanu kafijai un bezalkoholiskajiem dzērieniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.1999., Nr. 434/435 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14815

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kases informācija

Par Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma īstermiņa parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

22.12.1999., Nr. 434/435

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: informācija

Numurs: 1522/16584

Pieņemts: 13.12.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienests

Dienesta vēstule Nr.1522/16584

Rīgā 1999.gada 13.decembrī

Par akcīzes nodokļa piemērošanu kafijai un bezalkoholiskajiem dzērieniem

Sakarā ar vairākkārtējiem Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālo iestāžu un nodokļu maksātāju uzdotajiem jautājumiem par akcīzes nodokļa piemērošanu kafijai un bezalkoholiskajiem dzērieniem Valsts ieņēmumu dienests paskaidro.

Saskaņā ar 1999.gada 25.novembrī Saeimā pieņemto likumu "Par akcīzes nodokli" (publicēts laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" 08.12.1999.), kas stājas spēkā 1999.gada 9.decembrī, ar akcīzes nodokli apliekamais objekts ir:

dārgmetāli un to izstrādājumi, dārgakmeņi un to izstrādājumi (izņemot dzintaru un tā izstrādājumus, ja tajos nav dārgmetāli vai dārgakmeņi);

vieglie automobiļi un motocikli;

bezalkoholiskie dzērieni — ūdeņi un minerālūdeņi ar cukuru vai citu saldinātājvielu vai aromātisko vielu piedevu un pārējie bezalkoholiskie dzērieni, izņemot augļu un dārzeņu sulas, dabīgos ūdeņus un minerālūdeņus, mākslīgos minerālūdeņus bez cukura vai citu saldinātājvielu vai aromātisko vielu piedevas, kuri tiek klasificēti Latvijas kombinētās nomenklatūras 2202 . preču pozīcijā;

kafija — malta vai nemalta, grauzdēta vai negrauzdēta, ar kofeīnu vai bez, kura tiek klasificēta Latvijas kombinētās nomenklatūras 0901 . preču pozīcijā, kā arī kafijas ekstrakti, esences un koncentrāti un izstrādājumi uz šo ekstraktu, esenču vai koncentrātu pamata vai uz kafijas pamata, kuri tiek klasificēti Latvijas kombinētās nomenklatūras 210 111. vai 210 112 . preču pozīcijā.

Akcīzes nodokļa maksātāji ir:

1) fiziskas vai juridiskas personas vai ar līgumu saistītas fizisko vai juridisko personu grupas (importētāji), kas ieved akcīzes preces Latvijas Republikas muitas teritorijā izlaišanai brīvam apgrozījumam.

Importētājs kafijai, bezalkoholiskajiem dzērieniem, kā arī citām akcīzes precēm akcīzes nodokli aprēķina, ievedot tos no ārvalstīm, un aprēķināto nodokli valsts budžetā samaksā kredītiestādē pirms akcīzes preču uzrādīšanas muitas iestādē;

2) akcīzes preču ražotnes turētāji likumā "Par akcīzes nodokli" noteiktajos gadījumos.

Akcīzes preču ražotnes turētājs ir juridiska persona, kura ražo bezalkoholiskos dzērienus vai kafiju. Tādējādi akcīzes preču ražotnes turētājam kafijai vai bezalkoholiskajiem dzērieniem akcīzes nodoklis jāaprēķina , izvedot tos no akcīzes preču ražotnes.

Akcīzes preču ražotnes turētājs taksācijas periodā aprēķināto nodokli par akcīzes precēm, kuras taksācijas periodā izvestas no akcīzes preču ražotnes, iemaksā valsts budžetā 15 dienu laikā pēc taksācijas perioda beigām .

Akcīzes preču ražotnes turētājs atbild par visām akcīzes precēm, kuras tiek novietotas akcīzes preču ražotnē, kā arī uzskaita un reģistrē jebkuras darbības ar akcīzes precēm šajā akcīzes preču ražotnē.

Kafijas maisījumiem ar citiem produktiem akcīzes nodokli aprēķina par attiecīgajā maisījumā esošo kafijas daudzumu.

Valsts ieņēmumu dienesta

Galvenās nodokļu pārvaldes direktora vietnieks G.Zaķis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!