• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Zviedrijā 15.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2006., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148175

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par parlamentārās sadarbības grupām Saeimā

Vēl šajā numurā

17.11.2006., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Zviedrijā 15.novembrī

 

KALVITIS_KARALIS.JPG (19591 bytes)
Trešdien, 15.novembrī, Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis savā pirmajā darba vizītē pēc atkārtotas apstiprināšanas amatā apmeklēja Zviedrijas Karalisti, kur tikās ar Viņa majestāti karali Kārli XVI Gustavu (attēlā) un Zviedrijas premjerministru. Savukārt vakar, 16.novembrī, Ministru prezidents uzturējās darba vizītē Polijā
Ministru kabineta foto (Oskars Balodis)

Pie Zviedrijas karaļa

Trešdien, 15.novembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis darba vizītes laikā Zviedrijā tikās ar karali Kārli XVI Gustavu.

Sarunā ar Kārli XVI Gustavu Ministru prezidents īpašu uzmanību pievērsa tiem sadarbības projektiem, kuros Latvijā iesaistījusies Zviedrijas karaliskā ģimene. Tie galvenokārt ir saistīti ar sociāliem un izglītības jautājumiem.

A.Kalvītis atzīmēja, ka šie projekti savā būtībā ir nenovērtējami, īpaši tā iemesla dēļ, ka tie tika aizsākti Latvijas ekonomiskās attīstības ļoti grūtā posmā. Šā gada vasarā Latvijas iedzīvotāji bija īpaši pagodināti par karalienes Silvijas privāto vizīti Latvijā, kuras laikā īpaša uzmanība tika pievērsta tiem projektiem, kas aizsākti deviņdesmito gadu sākumā. Ministru prezidents pateicās par karaļnama aktīvo iesaisti dažādos sociālajos un izglītības projektos Latvijā.

 

Pie Zviedrijas premjerministra

Trešdien, 15.novembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis uzturējās darba vizītē Zviedrijā, kuras laikā tikās ar Zviedrijas premjerministru Frederiku Reinfeldu.

Tikšanās laikā pārrunāti aktuālākie abu valstu divpusējās sadarbības jautājumi, kā arī plašākā kontekstā Eiropas Savienības (ES) un citas starptautiskās aktualitātes.

Ministru prezidents sarunā uzsvēra, ka Moderātu partija un Tautas partija ir daļa no Eiropas Tautas partiju grupas, tādēļ ir būtiski uzturēt aktīvu abu valstu valdību politisko dialogu, diskutējot un saskaņojot pozīcijas gan ES kontekstā, gan arī citos starptautiskos jautājumos.

Sarunas laikā uzmanība tika pievērsta jautājumiem, kas skar decembra Eiropadomes dienas kārtību. Viens no svarīgākajiem šīs tikšanās dienas kārtības jautājumiem būs ES tālākas paplašināšanās process.

Abu valstu valdību vadītāji sarunā īpašu uzmanību pievērsa arī jautājumiem, kas saistīti ar ES jauno kaimiņu politiku. A.Kalvītis un F.Reinfelds bija vienisprātis, ka ES politikai šajās valstīs ir jābūt aktīvākai, dinamiskākai un redzamākai. Valdību vadītāji vienojās par kopējām iniciatīvām jauno kaimiņu politikas ietvaros, akcentējot sadarbības iespējas Moldovā.

Sarunas laikā īpaša uzmanība tika pievērsta arī Baltijas jūras valstu padomes jautājumiem, jo nākamā gada 1.jūlijā Latvija pārņems no Zviedrijas šīs organizācijas prezidentūras funkcijas. Pārņemot šos pienākumus, Latvija nodrošinās, ka uzsāktie darbi tiks turpināti.

Aivis Freidenfelds,
Ministru kabineta preses sekretārs

KALVITIS_REINFELDS.JPG (10109 bytes)
Trešdien, 15.novembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, tiekoties ar savu Zviedrijas kolēģi premjerministru Frederiku Reinfeldu
Ministru kabineta foto (Oskars Balodis)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!