• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Polijā 16.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2006., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Zviedrijā 15.novembrī

Vēl šajā numurā

17.11.2006., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Polijā 16.novembrī

 

POLIS.JPG (11647 bytes)
Vakar, 16.novembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, tiekoties ar savu Polijas kolēģi premjerministru Jaroslavu Kačiņski
Foto: EPA/A.F.I.

Pie Polijas premjerministra

Ceturtdien, 16.novembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Polijas premjerministru Jaroslavu Kačiņski (Jarosław Kaczyński). A.Kalvītis ieradās darba vizītē Polijā, lai iezīmētu sadarbības part-nerus reģionā.

Polijas premjerministrs J.Kačiņskis pateicās A.Kalvītim par rasto iespēju apmeklēt Poliju darba vizītē, tādējādi stiprinot Polijas un Latvijas savstarpējās attiecības.

Sarunu laikā abu valdību vadītāji pārrunāja Eiropas Savienības (ES) kaimiņu politiku. Tika uzsvērts, ka nepieciešama savstarpēja pozīciju saskaņošana, kā arī jāveic kopējas aktivitātes kaimiņu politikas jautājumos ES līmenī.

Polijas premjerministrs iepazīstināja A.Kalvīti ar savas vizītes Kijevā rezultātiem.

Abu valstu valdību vadītāji pārrunāja enerģētikas jautājumus. Īpaši nozīmīgi ir rast iespēju savienot Baltijas valstu enerģētikas tīklu ar ES tīklu, par ko liecina jau tuvākajā laikā gaidāmā nodomu protokola parakstīšana starp Poliju un Lietuvu. Sarunu laikā pārrunātas iespējas veidot Baltijas reģionā sašķidrinātās gāzes termināļus.

Sarunu noslēgumā abu valstu valdību vadītāji pārrunāja ES un Krievijas aktuālos jautājumus, kas saistīti ar gatavošanos ES un Krievijas samitam nākamajā nedēļā.

Aivis Freidenfelds,
Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!