• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kultūras programmu NATO valstu līderu dzīvesbiedriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2006., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148300

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieši pēc nedēļas - 28.novembrī - Rīgā darbu sāks Ziemeļatlantijas Padomes sēde valstu un valdību vadītāju līmenī

Vēl šajā numurā

21.11.2006., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kultūras programmu NATO valstu līderu dzīvesbiedriem

 

Līdz ar NATO līderiem novembra beigās Rīgā ieradīsies arī viņu dzīvesbiedri, kuriem tiek plānota īpaša kultūras programma. Tās ietvaros gandrīz 40 alianses dalībvalstu vadītāju, aizsardzības un ārlietu ministru, vēstnieku un augstāko militārpersonu dzīvesbiedri iepazīs mūsu valsti un apgūs latviešu tradīcijas.

Viesi tiks iepazīstināti ar Latvijas ikdienas un svētku paražām. Savus amatus demonstrēs keramiķi, pinēji, kalēji un ādas apstrādes meistari. Senās tehnikās tiks pulēts dzintars un austas jostas. Ciemiņiem būs arī iespēja šīs prasmes apgūt un piedalīties darba tapšanā. Kalējs viņus aicinās izliet laimes un izkalt katram savu Rīgas monētu.

Dzīvesbiedri kopā ar mūsu meistariem veidos arī tradicionālos latviešu Ziemassvētku rotājumus – salmu puzurus. Savukārt latviešu dizaineri viesiem izrādīs arī tradicionālos latviešu tērpus un sudraba, lina un zīda aksesuārus.

Kultūras programmas otrajā daļā mūsu viesi klausīsies latviešu mūziku – a capella grupu “Cosmos” un Rīgas Doma zēnu kori –, apskatīs gleznu izstādi, kā arī apmeklēs Ziemassvētku tirdziņu un izjutīs svētku noskaņu vēsturiskajās Vecrīgas ieliņās.

Lai gan NATO samita laikā uzmanības centrā ir politiski jautājumi, samita rīkošana sniedz lielisku iespēju pievērst pasaules uzmanību pašai rīkotājvalstij, tās kultūrai un tradīcijām. Plānots, ka uz NATO samitu Rīgā 28. un 29.novembrī ieradīsies apmēram 5000 viesu.

NATO samita preses centra vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!