• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2006., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148560

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.11.2006., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 22.novembrī, Rīgas pilī tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju Induli Emsi, pārrunāja svarīgākos jautājumus, kas saistīti ar Valsts prezidenta un Saeimas tālākās sadarbības un parlamenta darbības perspektīvām.

Sarunā liela uzmanība pievērsta Tiesībsarga institūcijas iedibināšanai, kam pēc Saeimā pieņemtā likuma jāsāk darbs ar 2007.gada 1.janvāri. Prezidente uzsvēra, ka Saeimai steidzami jāsāk šī jautājuma īstenošana, izskatot to pēc būtības, tajā skaitā kandidātu atlasē uz tiesībsarga vadītāja vietu. I.Emsis, informējot par savas darbības prioritātēm, atzīmēja, ka ir gandarīts par to, ka Saeima jau ceturtdien atkal plāno pievērsties tiesībsarga jautājumam.

Prezidente tikšanās sākumā arī atzīmēja, ka Saeimai, prezidentesprāt, būtu rūpīgi jādomā par parlamenta prestiža celšanu sabiedrībā. Tas attiecināms arī uz Saeimas komisijas vadītāju izpratni un kvalifikāciju jomās, ar kurām komisijas saistītas. V.Vīķe-Freiberga izteica cerību, ka parlamenta likumdošanas procesa kvalitāte arvien uzlabosies.

Tika pārrunāts Rīgas pils kā viena no valsts simboliem sliktais stāvoklis. Prezidente aicināja parlamentu, tālākajos gados debatējot par valsts budžeta jautājumiem, pievērst uzmanību Rīgas pils atjaunošanas vajadzībām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!