Rīgā 2006.gada 21.novembrī (prot. Nr.61 23.§)
1.1. izteikt 3.punktu šādā redakcijā:
"3. Organizācijas pieprasāmo produktu daudzumu prognozē, ņemot vērā personu skaitu, kuras programmas ietvaros saņēmušas palīdzību iepriekšējā gadā. Ja mainās kritēriji, kas personai dod tiesības saņemt pārtikas produktus saskaņā ar programmu, organizācija, sākot darbību pašvaldības teritorijā, pieprasa pašvaldībai informāciju par iespējamo personu skaitu, kuras atbilst šo noteikumu 6.punktā minētajām prasībām.";
1.2. papildināt noteikumus ar 4.1 punktu šādā redakcijā:
"4.1 Organizācija informē par pārtikas produktu izdales vietu un laiku to pašvaldību iedzīvotājus, kuru teritorijā tā īsteno programmu.";
1.3. izteikt 6.punktu šādā redakcijā:
"6. Tiesības saņemt pārtikas produktus saskaņā ar programmu ir ģimenēm vai atsevišķi dzīvojošām personām, kuru ienākumi, neskaitot pašvaldību sociālās palīdzības pabalstus, iepriekšējos sešos mēnešos uz vienu ģimenes locekli ir zemāki par 50 % no attiecīgā gada sākumā valstī noteiktās minimālās algas. Lai programmas ietvaros saņemtu pārtikas produktus, viens no ģimenes locekļiem vai atsevišķi dzīvojoša persona uzrāda pašvaldības sociālā dienesta izsniegtu izziņu par ienākumu līmeņa atbilstību šajā punktā noteiktajam kritērijam. Izziņa derīga līdz attiecīgā gada programmas beigām.";
1.4. papildināt noteikumus ar 16.1 un 16.2 punktu šādā redakcijā:
"16.1 Īstenojot 2007.gada programmu, paredzēts izmantot miežu vai kviešu graudus, kurus pārstrādā putraimos. Vienai personai paredzēts viens kilograms putraimu mēnesī.
16.2 Miežu vai kviešu putraimi, ko paredzēts saražot saskaņā ar 2007.gada programmu, atbilst šo noteikumu pielikumā noteiktajiem kvalitātes kritērijiem.";
1.5. svītrot 17. un 17.1 punktu;
1.6. izteikt pielikumu šādā redakcijā:
"Pielikums
Ministru kabineta
2005.gada 29.novembra noteikumiem Nr.909
I. Baltmaizes ražošanas un kvalitātes kritēriji
1. Baltmaizes ražošanā izmantoto izejvielu kritēriji ir šādi:
1.1. baltmaizes ražošanā izmanto vismaz šādas sastāvdaļas: kviešu miltus, raugu, sāli. Papildu sastāvdaļu pievienošanu nosaka ražotājs;
1.2. baltmaizes ražošanā izmantotie milti atbilst Komisijas 2001.gada 8.marta Regulas (EK) Nr.466/2001, ar ko nosaka atsevišķu piesārņotāju maksimālos pieļaujamos līmeņus pārtikas produktos, 1.pielikuma 2.daļas 2.1. apakšpunktā noteiktajām maksimāli pieļaujamajām mikotoksīnu normām;
1.3. citas ražošanā izmantotās sastāvdaļas atbilst normatīvajos aktos noteiktajām pārtikas nekaitīguma un kvalitātes prasībām.
2. Baltmaizes ražošanas procesa kritērijs - baltmaize tiek ražota saskaņā ar ražotāja deklarētajām prasībām un ražotāja apstiprināto receptūru un tehnoloģisko instrukciju.
3. Baltmaizes kvalitātes kritēriji ir šādi:
3.1. baltmaizes garozas krāsa ir vienmērīga, no gaiši dzeltenas līdz gaiši brūnai;
3.2. baltmaizes virsma ir bez lielām plaisām un plīsumiem, tīra. Nav pieļaujama mīkstuma atdalīšanās no garozas;
3.3. baltmaizes mīkstums ir labi izcepies, elastīgs, pēc taustes sauss, bez miltu daļiņām, mīkstuma mitrums nepārsniedz 42%, porainība nav mazāka par 55 %, skābums 3-5;
3.4. baltmaizei piemīt kviešu maizei raksturīgā garša un smarža;
3.5. baltmaize nesatur kartupeļu slimības izraisītāju Bacillus mesentericus;
3.6. baltmaizes derīguma termiņš nav mazāks par trijām dienām.
4. Putraimu ražošanā izmantoto izejvielu kritēriji ir šādi:
4.1. putraimu ražošanā izmanto miežus vai kviešus;
4.2. putraimu ražošanā izmantotā labība atbilst Komisijas 2001.gada 8.marta Regulas (EK) Nr.466/2001, ar ko nosaka atsevišķu piesārņotāju maksimālos pieļaujamos līmeņus pārtikas produktos, 1.pielikuma 2.daļas 2.1.apakšpunktā noteiktajām maksimāli pieļaujamajām mikotoksīnu normām.
5. Putraimu ražošanas procesa kritērijs - putraimi tiek ražoti saskaņā ar ražotāja deklarētajām prasībām un tehnoloģisko instrukciju.
6. Miežu putraimu kvalitātes kritēriji ir šādi:
Nr. p.k. |
Rādītāja nosaukums |
Norma |
6.1. |
Krāsa |
balta ar dzeltenīgu, dažreiz zaļganu nokrāsu |
6.2. |
Garša |
raksturīga normāliem miežu putraimiem bez piegaršām, nav skāba vai rūgta |
6.3. |
Smarža |
raksturīga normāliem miežu putraimiem, bez sasmakuma, pelējuma un citām blakus smaržām |
6.4. |
Mitrums |
ne lielāks kā 13,0-13,5% |
6.5. |
Kvalitatīvs kodols |
ne mazāk kā 99,0% |
6.6. |
Atkritumu piemaisījumi |
ne vairāk kā 0,3% |
6.7. |
Miltveida piemaisījumi |
ne vairāk kā 0,8% |
6.8. |
Nenolobītie graudi |
ne vairāk kā 2,0% |
6.9. |
Kaitēkļu invāzija |
nav pieļaujama |
6.10. |
Metālmagnētiskie piemaisījumi |
ne vairāk kā 3,0 mg/kg |
6.11. |
Veseli graudi |
ne vairāk kā 1,0% |
Nr. p.k. |
Rādītāja nosaukums |
Norma |
7.1. |
Krāsa |
dzeltena |
7.2. |
Garša |
raksturīga normāliem kviešu putraimiem, bez piegaršām, nav skāba vai rūgta |
7.3. |
Smarža |
raksturīga normāliem kviešu putraimiem, bez sasmakuma, pelējuma un citām blakus smaržām |
7.4. |
Mitrums |
ne lielāks kā 13,5% |
7.5. |
Kvalitatīvs kodols |
ne mazāk kā 99,2% |
7.6. |
Atkritumu piemaisījumi, tajā skaitā minerālie piemaisījumi |
ne vairāk kā 0,3% ne vairāk kā 0,05% |
7.7. |
Bojātie kodoli |
ne vairāk kā 0,2% |
7.8. |
Apstrādāti rudzu un miežu graudi |
ne vairāk kā 2,0% |
7.9. |
Miltveida piemaisījumi |
ne vairāk kā 0,5% |
7.10. |
Metālmagnētiskie piemaisījumi |
ne vairāk kā 3,0 mg/kg |
7.11. |
Kaitēkļu invāzija |
nav pieļaujama" |
Zemkopības ministra vietā - vides ministrs R.Vējonis