• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - Eiropas Savienības dalībvalstu prezidentiem - saņemot Amerikas Savienoto Valstu prezidenta Bila Klintona vēstuli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.1999., Nr. 441/442 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14871

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Ar kara troksni uz Domi"

Vēl šajā numurā

24.12.1999., Nr. 441/442

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— Eiropas Savienības dalībvalstu prezidentiem

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga ir nosūtījusi vēstules Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu prezidentiem.

Vēstulē Valsts prezidente savā un Latvijas vārdā izsaka pateicību ES prezidentiem par neseno lēmumu Helsinkos uzaicināt Latviju uz iestāšanās sarunām dalībai ES.

"Šis nozīmīgais lēmums Helsinkos ir vēsturisks manai valstij un Eiropai," raksta Valsts prezidente, atzīmējot, ka tas ir apstiprinājums labi padarītam darbam, tajā pašā laikā izsakot ticību, ka Helsinku lēmums ir padarījis Eiropu drošāku un dinamiskāku. V.Vīķe–Freiberga arī uzsver, ka šis lēmums dod spēcīgu atbalstu Latvijai Eiropas demokrātijas tradīciju stiprināšanā.

Kā lasāms vēstulē, Latvija uzskata 15 ES dalībvalstu 10. decembra lēmumu par skaidri izteiktu vēlmi redzēt Latviju kā līdzīgu partneri.

V.Vīķe–Freiberga vēstulē pateicas ES dalībvalstu prezidentiem par viņu pārstāvēto valstu atbalstu, pieņemot Latvijai vēsturisku lēmumu.

Valsts prezidenta preses dienests

— saņemot Amerikas Savienoto Valstu prezidenta Bila Klintona vēstuli

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 23.decembrī, saņēmusi vēstuli no ASV prezidenta Bila Klintona.

B.Klintons vēstulē apsveic Latvijas Valsts prezidenti sakarā ar Valsts valodas likuma pieņemšanu, kā arī Latvijas uzaicināšanu uz iestāšanās sarunām dalībai Eiropas Savienībā (ES). Pēc rakstītā, 9.decembra balsojums Latvijas parlamentā pavirzīs uz priekšu sociālo integrāciju Latvijā, un tas ir nopietns solis ceļā uz Latvijas integrāciju Eiropas un eiroatlantiskajās institūcijās.

Vēstulē sacīts, ka ES lēmums sākt iestāšanās sarunas ar Latviju ir apliecinājums progresam, ko Latvija sasniegusi pēdējā laikā. Tajā teikts, ka Latvijas iestāšanās ES radīs tālākejošu ietekmi, lai panāktu demokrātijas, stabilitātes attīstību un lielāku labklājību visiem Eiropas pilsoņiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!