• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ovācijām latviešu sieviešu korim "Dzintars" Zviedrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.1999., Nr. 441/442 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14876

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par virsprokurora iecelšanu

Vēl šajā numurā

24.12.1999., Nr. 441/442

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ovācijām latviešu sieviešu korim "Dzintars" Zviedrijā

Trīs lielākajās Zviedrijas katedrālēs aizvadītajā nedēļā skanēja latviešu mūzika. No 12. līdz 15. decembrim Upsalā, Stokholmā un Vesterosā koncertēja mūsu sieviešu koris "Dzintars" Ausmas Derkēvicas un Airas Birziņas vadībā.

Koncertturneja, ko Latvijas vēstniecība Zviedrijā rīkoja ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda un Zviedrijas uzņēmumu PRIPPS un ABB finansiālu palīdzību un Rīgas domes atbalstu, kļuva par lielisku Baltijas gada ieskaņu Zviedrijā.

Īsās, bet ļoti piesātinātās (četrās dienās — seši koncerti) koncertturnejas kulminācija bija Lūcijas dienas koncerts ar Ineses Galantes piedalīšanos, kas notika 13. decembrī Hedvigas Eleonoras baznīcā Stokholmā. Klātesot Latvijā akreditētajiem vēstniekiem, kuri rezidē Stokholmā, diplomātiem, žurnālistiem un plašai zviedru un latviešu sabiedrībai, koncerts izskanēja kā skaists Ziemassvētku sveiciens, paužot prieku par Latvijas panākumiem ceļā uz integrēšanos Eiropas Savienībā.

Ineses Galantes vārds Stokholmā jau labi pazīstams no 1998. gada 18. novembra koncerta un viņas skaņu ierakstiem. Sadarbība ar "Dzintaru" I.Galantei sākusies jau asoņdesmitajos gados, koncertējot Vācijā.

Par latviešu izpildītājmākslas pasaules līmeni liecināja arī Zviedrijas mūzikas kritiķu labās atsauksmes. Pēc "Dzintara" koncerta laikraksts "Upsala Nya Tidning" rakstīja: "Šāds muzikālais sniegums Upsalas Doma baznīcā ir retums. Latvijas koris atklājās tādos aspektos, kas zviedru dziedātājiem var likt padomāt. Tas ir pilnīgi jauns skanējuma ideāls. Latviešu dziedātājas pārspēja zviedru korus ar aizrautību un milzīgu dinamikas bagātību no žilbinošiem "forte" līdz dziestošiem "pianissimo", ko papildināja izteikti līdzsvarota plašā balsu amplitūda no augstiem soprāniem līdz zemiem altiem." Ļoti atzinīgi tika novērtēts arī ērģelnieka Ata Stepiņa sniegums.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!