• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atklājot NATO galotņu sanāksmes sesiju Rīgas Olimpiskajā centrā 2006.gada 29.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2006., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ievadot ASV prezidenta Džordža Buša runu Latvijas Universitātes Lielajā aulā 2006.gada 28.novembrī:

Vēl šajā numurā

30.11.2006., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklājot NATO galotņu sanāksmes sesiju Rīgas Olimpiskajā centrā 2006.gada 29.novembrī:

 

001.JPG (9082 bytes) 002.JPG (17649 bytes) 003.JPG (9611 bytes)

Attēlos no kreisās: Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shefers, sagaidot valstu un valdību vadītājus NATO galotņu sanāksmes norises vietā – Rīgas Olimpiskajā sporta centrā – 29.novembrī; Valsts prezidente un Ministru prezidents Aigars Kalvītis, ciešā pulkā ar (attēlā no kreisās) Lietuvas Republikas prezidentu Valdu Adamku, Igaunijas Republikas premjerministru Andrusu Ansipu un Vācijas Federatīvās Republikas kancleri Angelu Merkeli 29.novembrī Olimpiskajā sporta centrā; Amerikas Savienoto Valstu prezidents Džordžs Bušs un Vaira Vīķe-Freiberga Latvijas Universitātes Lielajā aulā 28.novembrī pirms Amerikas prezidenta runas
Foto: Normunds Mežiņš, Inga Kundziņa, A.F.I.

 

Ģenerālsekretāra kungs [NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shefers]!
Valstu un valdību vadītāji!
Man ir liels lepnums, ka mēs varam jūs redzēt šeit, Rīgas galotņu sanāksmē. Paldies par jūsu uzticību mums un par jūsu devumu NATO, kas ir tik veiksmīgi darbojusies desmitiem gadu, lai nodrošinātu mieru, stabilitāti un demokrātiju visās NATO dalībvalstīs, kas pašas ir pieņēmušas šos augstos mērķus – cīnīties par brīvību un demokrātiju.
Mēs, latvieši, kopā ar mūsu kaimiņiem Lietuvā un Igaunijā zinām, ko nozīmē tas, ka nav brīvības un cik dārga ir brīvība. Mēs par to esam arī dārgi samaksājuši. Mums ir paveicies, ka pēc daudziem totalitārisma jūga gadiem mums ir izdevies atgūt brīvību dziesmotajā revolūcijā, kas ne vienmēr ir iespējams – dažreiz ir nepieciešama asinsizliešana, lai atgūtu brīvību.
Pievienojoties NATO, mēs norādījām uz mūsu apņemšanos cieši sekot mūsu vērtībām, kas mums tik ilgi tika liegtas, tām vērtībām, uz kurām mūsu tauta tik ilgi gaidīja. Tās ir vērtības, kuru dēļ mūsu tauta ir gatava ziedot dzīvības. Brīvība ir tikpat vērtīga kā dzīve, un dažreiz šīs dzīves ir jāziedo, lai saglabātu brīvību. Vērtības, kas mums ir dārgas, nevaram brīvi izmantot, ja mums nav suverenitātes, ja ir zaudēta mūsu integritāte.
Visas šeit pārstāvētās valstis var piedāvāt savām tautām brīvu izvēli, jebkuru šo valstu valdības var noteikt savas valsts nākotni, bet es aicinu jūs atcerēties, ka joprojām ir valstis, kurām nav izdevies sasniegt to, ko mēs esam spējuši, joprojām ir nācijas, kuras vēlas tādu pašu drošību un brīvības, kādas mēs varam baudīt savā ikdienas sadzīvē. Es gribētu, lai mēs visi atcerētos, ka mums ir jātur mūsu durvis atvērtas un jāaicina mūsu pulkā tās valstis, kurām ir tādas pašas vērtības kā mums un kuras vēlas mirt par šīm vērtībām. Paldies par sapratni un jūsu atbalstu!

 

Teksts: Latvijas Televīzijas nodrošinātā tulkojuma transkriptā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!